Saç Bakımıyla İlgili Yanlış Bilgiler

Bir insanın en alımlı gösteren şeylerden biri şüphesiz ki saçlar. Peki saç bakımıyla ilgili doğru bildiğinizi sandığınız bilgilerin birçoğunun yanlış olduğunu biliyor musunuz? İşte saç bakımıyla ilgi yanlış bilgiler.

03.05.2021-11:34 - (Son Güncelleme: 03.05.2021-11:51) Saç Bakımıyla İlgili Yanlış Bilgiler

Yediklerimiz içtiklerimiz, kirli hava, stres vb. birçok şey saçlarımızı etkiler. Özenle üzerinde durduğunuz saçlarınıza uyguladığınız birçok şeyin yanlış olduğunu biliyor musunuz? Bizde sizler için saç bakımıyla ilgili yanlış bilgileri hazırladık.

SAÇ BAKIMIYLA İLGİLİ YANLIŞ BİLGİLER 

1. Sık Saç Kestirmek Saçı Uzatır

Saçı sık sık kestirmenin daha hızlı uzamasına sebep olduğunu muhakkak duymuşsunuzdur. Kestirmek saçı sağlıklı kılar ve ölü uçlardan kurtardığı için daha güzel gösterir fakat uzamasına hiçbir katkıda bulunmaz. Saçlar diplerden uzar, uçlardan uzamaz.

2. Aynı Şampuanı Uzun Süre Kullanmak

Bu bilgi ortada o kadar çok söyleniyor ki hemen herkes inanıyor. Şampuanlar zamanla etkisini kaybetmez ve sürekli şampuanınızı değiştirmek zorunda değilsiniz. Dikkat etmeniz gereken saçlarınız için en uygun olan doğru ürünü tercih etmek.

3. Beyaz Saçları Kopartırsanız Daha Çok Çıkar

Beyaz telleri koparmak, daha fazlasının çıkmasına sebep olmaz ama folikülü tahriş edebilir. Tahriş olmuş folikül ise saçların sağlığını yitirmesine sebep olur.

4. Birden Fazla Şampuanlama

Saçları bir kez şampuanlamak kesinlikle yeterlidir, tekrar etmenize hiç gerek yok. Hatta tekrarlanan ritüel saçların yıpranmasına neden olacaktır.

5. Dipten Uçlara Doğru Fırçalanmalıdır

Fırçalamak saçları açmak için iyi bir yöntem ve daha sağlıklı olmaları için düzenli uygulanmalı. Ama diplerden uçlara doğru fırçalamak pek çok kırılmaya sebebiyet verebilir, özellikle de saçlar ıslakken. Tam tersi uçlardan başlanıp yavaş yavaş köklere doğru gidilmelidir.

6. Güneş Saç Rengini Açmak İçin İyi Bir Yoldur

Evet güneş ışınları saçları doğal yolla açar ama inanılanın aksine sağlıklı değildir çünkü çok hassas olan saç derisine zarar verebilir, folikülü yıpratır ve hatta saçları kurutur.

7. Bakım Ürünler Saç Kırıklarını Onarır

Bu noktada kırıklara tam olarak neyin sebep olduğu keşfedilmelidir. Saç sağlıksız mı, kırılgan mı, nemsiz mi? Böylece kurtarılıp kurtarılamayacağı da netleşir. Bahsi geçen ürünleri bundan sonra düzenli olarak kullanmak ise gelecekteki kırıkları önleyecektir.

8. Gecede 100 Kere Fırçalamak En İyisidir

Yaygın inanışın aksine saçlarınızı her gece 100 kere fırçalamak ne daha sağlıklı olmalarına ne de daha hızlı uzamalarına sebep olur. Saç fırçalamak sadece dolaşanları açmaya ve folikülü uyarmaya yarar. Doğal kıllardan yapılan fırçalar tercih edilmelidir.

9. Saçlar Açık Olması Uzamasını Sağlar

Eski bir inançtır ve saç derisinin nefes alması sağlanacağı için uzamasının hızlanacağı iddia edilir. Ama bu doğru değil. Saçları serbest bırakmak daha çok karışıklığa ve saç yağının yüzle teması sonucu sivilcelenmeye sebep olacaktır. Gevşek bir at kuyruğu ya da topuz uyurken çok daha iyidir.

10. Hayvansal Gıdalar Saç İçin Daha İyidir

Et ve süt gibi hayvansal gıdaların saçların uzamasına ve daha sağlıklı olmasına bitkisel gıdalardan daha faydalı oldukları da sadece bir mittir. Üstelik sebzelerden alınacak protein cilt için de daha iyidir.

11. Saçlar Bir Noktadan Sonra Uzamaz

Saçın potansiyel uzunluğuna ulaştığında daha faza uzamayacağına dair de bir inanç bulunmaktadır. Halbuki özen gösterdiğinizde, iyi beslendiğinizde, yıpranmasını önlediğinizde saçlarınız siz ne kadar istiyorsanız o kadar uzayacaktır. Beslenmeniz saç sağlığı üzerinde çok etkilidir, bu yüzden besin açısından zengin gıdalar, temiz proteinler yemeli ve işlenmiş gıdalardan uzak durmalısınız.

12. Gri Saçların Sebebi Stres

Her ne kadar anneleriniz saçlarının sizin yüzünüzden beyazladığından yakınmayı sevseler de stres, saçların beyazlamasına sebep olmaz. Saçların ne zaman ve ne yoğunlukta beyazlayacağı genetik yapınız ve DNA'nızla ilgilidir.

13. Soğuk Su Saçlarınız İçin Daha İyidir

Çoğu saç stilisti bile bunu önerse de soğuk suyun saçlara daha iyi geldiği doğru değildir. Aşırı sıcak su olumsuz etkiler ama soğuk suyun saçlarınızın üzerinde olumlu etkisi yoktur. Ilık su en iyisidir.

14. Atkuyruğu Yapmak Kepeği Önler

Bu inanç saçları toplayınca daha az kepek döküleceği üzerine kurulmuş olsa gerek. Belki bu şekilde bakıldığında doğru olabilir ama kepeği önlemez, dökülmesini önler.

15. Doğal Maskeler En İyi Nemlendiricilerdir 

Zeytinyağı, bira ya da mayonezin saçlarınızı kozmetik ürünlerden daha sağlıklı kılacağına inanıyorsanız, tekrar düşünün. Bu gıdalar aşırı yağlanmaya sebep olabileceği gibi kaliteli ürünlerin sağlayacağı bakımdan fazlasını yapmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal