Mükemmel Görünüm İçin Saç Bakım Önerileri

Saçlarımız hepimiz için önemlidir. Kusursuz bir görünümün yanında sağlıklı saçlara sahip olmak için saç bakım rutininde bazı tüyolar hayat kurtarıcı olacaktır.

26.04.2021-15:53 - (Son Güncelleme: 26.04.2021-15:53) Mükemmel Görünüm İçin Saç Bakım Önerileri

Kış günlerinde soğuktan etkilenip bere altında kırılan, kışlık kıyafetlerden elektriklenen, mevsim geçişlerinde dökülen, yazın güneşte nemini kaybeden saçlar her zaman özel bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Saç bakımının yıpranma başlamadan önce yapılması gerektiğinin unutulmaması gerekir.

Fiziksel görünümümüzle birlikte ruh halimizi de etkileyen saçlarımızın modeli kadar önemli bir detay da bakımlı ve sağlıklı olmaları. Öyle ki cansız ve yıpranmış saçlar, modeli nasıl olursa olsun iyi bir görüntü oluşturmuyor. Peki yıpranan saçlara nasıl bakım yapmalıyız? Saç tiplerine göre bakım önerileri..

SAÇ YIPRANMALARINA KARŞI NE YAPILMALI?

Tıpkı ciltte olduğu gibi her saç cinsi için farklı bakım uygulanmalıdır. Gerekli bakım için farklı saç tiplerine ve durumlara göre önerilerimizi sizler için derledik.

ELEKTRİKLENMİŞ SAÇLAR

Yazın güneş ve deniz tuzuyla kuruyan saçlarınız elektriklenmiş gibi gözükebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için nemlendiricili ürünleri kullanın ve saçlarınızı ıslakken taramaya özen gösterin. Kuruyken taradığınız zaman saçlarınız daha kabarık gözükebilir.

YAĞLI SAÇLAR

Havanın sıcaklığıyla birlikte daha çok terleriz ve bu gibi etmenler de saçlarımızın daha çabuk yağlanmasına neden olur. Bunun için kuru şampuanları deneyebilirsiniz. Saç kremlerini ise ceviz büyüklüğünde alarak sadece uçlara yedirmek diplerin daha az yağlanmasına yardımcı olacaktır.

CANSIZ SAÇLAR

Sönmüş ve cansız duran saçlarınıza hareket katmak için hacim veren, dolgunlaştıran şampuanları tercih edebilirsiniz veya şekillendirici köpük ürünlerini kullanarak saçınızı olduğundan daha canlı gösterebilirsiniz.

KURU SAÇLAR

Saçlarınız deniz, kum ve güneşin etkisiyle nem kaybetmiş olabilir. Saçlarınıza ihtiyacı olan nemi geri kazandırmak için nemlendiricili şampuanları tercih edebilirsiniz.

KIRILMIŞ SAÇLAR

Yaza saçlarınızın kırıklarını aldırarak başlamanız çok daha iyi olacaktır. Ayrıca gün içinde yanınızdan saç serumu, sprey, jel gibi koruyucu ürünleri ayırmayın ve denizden çıktıktan sonra ihtiyaç dahilinde kullanın.

Saçınızı karşı tehdit içeren bir başka unsur ise maşa, düzleştirici gibi ürünleri kullanmaktır. Bu ısı veren saç şekillendirici ürünleri yazın saçlarınıza her zamankinden  daha fazla zarar verir.

BOYALI SAÇLAR

Boyalı saçlar yaz aylarında daha fazla bakım isteyen saçlardır. bunun için denize ya da havuza girmeden önce saçınızı koruyucu bir krem ile tarayabşilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken de boyalı saçlar için olan şampuanları ve kremleri tercih etmenizde yarar var.

Yine saçlara özel güneş koruyucu maddesi olan, Ultraviyole veya SPF içeren ürünler de piyasada mevcut. Plajlarda ve güneş altında bu ürünleri çantanızdan eksik etmemenizi öneririz.

SOLMUŞ SAÇ RENKLERİ

Güneşin ve denizin etkisiyle saçlarınızın rengi solmuş olabilir. Bunun için solmuş saçları her 2 yıkamada bir renk koruyucu şampuanla yıkayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal