Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yaz aylarında saçlarımıza her zamankinden farklı bir bakım uygulamamız gerekir. Saçlarınızı sıcağın, denizin ve havuz suyunun zararlı etkilerinden nasıl korunacağınızı biliyor musunuz? Peki saçlarımızı yazın yıpratıcı etkilerinden nasıl koruyacağız? İşte saçlarınızı yaz etkisinden korumanın yolları…

18.07.2020-10:59 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:55) Yazın Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sıcak hava, tuzlu deniz suyu, klorlu havuz suyu derken yaz aylarında saçlarımızı büyük bir işkenceye maruz bıraktığı doğrudur. Yaz geldikçe saçlarımızı yıpratan ve kurutan etmenler de artış gösterir. Bunun için yazın saçlarımıza daha farklı bakımlar yapmamız gerekir.

SAÇ BAKIMI ADIMLARI

Önce Temizlik

Saçları temizlemeyle başlamak için ilk olarak şampuan olarak derinlemesine etkili şampuanlar tercih etmeliyiz. Derinlemesine etkisi olan şampuanlar saçı da saç derisini de maruz kaldığı etkilerden güzelce arındırır. Yalnız saçı kurutmamak için içeriğinde sülfat bulunan ürünlerden uzak durmak gerekir.

Doğal Saç Bakımı

Saçınıza yaptığınız maskeyi aksatmadan düzenli olarak yapmaya özen gösterin.  İçinde badem yağı, çam terebentini olan hazır maskeleri kullanabileceğiniz gibi, bal ve hindistancevizi yağı ile kendi saç maskenizi kendiniz yapabilirsiniz. Hindistancevizi yağı saçınızı nemlendirirken, bal saçınızdaki hasarları onarır ve yumuşatır.

 Fazla Güneş Işığında Kalmayın

Zararlı güneş ışınları nasıl ki cildimize zarar veriyorsa saçlarımıza da aynı şekilde zarar vermektedir. Bu nedenle saçlarınıza koruyucu sprey kullanarak olumsuz etkilerden korunabilirsiniz. Fötr şapkalar ve şemsiyeler de direkt güneş ışığına maruz kalmaktan saçlarınızı koruyacaktır.

Deniz ve Havuz Suyundan Sakının

Denize veya havuza girdikten sonra saçlarınızı duru su ile mutlaka durulayıp arkasından saç boylarınıza argan yağı uygulamanız gerekir. Bu uygulamalar deniz tuzunun ve klorun saçlarınıza zarar vermesini önlemede yardımcı olacaktır. Daha kolay bir yöntem için ise denize veya havuza girmeden önce bone kullanabilirsiniz. Bone hem deniz suyundan hem de zararlı güneş ışığından saçlarınızı korumada yardımcı olacaktır.

Saç Ürünlerinin İçeriği Önemli

Saçınıza direkt uyguladığınız krem ürünleri kullanırken dikkatli olmalısınız. Kimyasal ürünlerden çok doğal ürünler kullanmanızı, özellikle hindistancevizi yağı, badem yağı, argan yağı gibi doğal yağlar kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Hazır ürünler kullanmayı tercih ediyorsanız da mümkün olduğunca doğal içerikli olanlarını tercih ederek saçlarınızın yazın zararlı etkilerinden çok daha az etkilenmesine yardımcı olacaksınızdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal