Mevsime Göre Saç Bakımı

Saçlarımız da tıpkı cildimiz gibi her mevsim farklı şekillerde bakıma ihtiyaç duyar. Değişen mevsimler, kirli hava saçlarımızın olumsuz etkilenmesine neden olur. Peki mevsimlere göre saç bakımımızı nasıl yapmalıyız? İşte detaylar...

23.06.2020-08:42 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:24) Mevsime Göre Saç Bakımı

Mevsim koşullarının etkileri değiştikçe, bakım yöntemimizi de buna göre ayarlamak, saçlarımızın, yılın her zamanında parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Mevsime göre saç bakımı ciddi bir iştir ve buna özen göstermemiz gerekir.

YAZ AYLARINDA SAÇ BAKIMI

Yaz aylarında, saçlarımızı yıpratan en büyük etkenler deniz suyu, havuz suyu ve güneş ışınlarıdır. Bu etkenler, saç renginde açılmaya, kırık saçların artmasına ve yıpranmış bir görünüme sebep olmaktadır. Klor ve deniz tuzunun zararlarından kaçınmak için, yüzerken bone kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarından korunmak için ise, koruyuculu şampuan ve saç bakım spreyleri kullanabilir, güneşe çıktığınızda şapka takmaya özen gösterebilirsiniz. Ayrıca her yüzmeden sonra saçlarınızı yıkamak da bu etkileri minimuma indirecektir.

SONBAHARDA SAÇ BAKIMI

Sonbahar ayları, yaz tatili dönüşlerine denk geldiği için, mevsime göre saç bakımı önemsenmelidir. Saçlarımız bu dönemde kuru ve cansız görünebilir. Saçların matlaşması ve saç tellerinde incelmeye bağlı kırılmalar artabilir. Bu problemlerden kurtulmak için öncelikle sonbahara girerken, saçlarımızdaki kırıkları aldırmak ve saç boyumuzu biraz kısaltarak saçlarımızı güçlendirmeliyiz. Bunun yanında haftalık uygun saç bakım maskeleri ile saçlarımıza ihtiyacı olan nemi tekrar kazandırabiliriz.

KIŞ AYLARINDA SAÇ BAKIMI

Mevsim geçişleri saç dökülmelerini hızlandırmaktadır. Özellikle kış aylarına girerken, hava değişimiyle beraber kuru yapıdaki saçlar iyice zayıflayıp kurumaktadır. Yağlı yapıdaki saçlar ise daha çok yağlanmaktadır. Bunlara istinaden, saç dökülmeleri de artmaktadır. Bu nedenle kış ayları, saçlarımıza en çok özen göstermemiz gereken zamanlardan biridir. Bu zamanlarda, mevsime göre saç bakımı yöntemleri ile zararlı sonuçlardan kendimizi koruyabiliriz.

Kışın fön makineleri olmadan saçları kurutmaya bırakmak sağlık için tehlikelidir. Bu sebeple saçlarımız, bu mevsimde fön ısısına daha çok maruz kalmaktadır. Bu da saçlarımıza zarar veren faktörlerden biridir. Ayrıca is, yoğun kuruluk, soğuk gibi hava durumları da saçlara etki etmektedir.

İLKBAHARDA SAÇ BAKIMI

Kış aylarında etkili olan kuru ve soğuk ortamlar nedeniyle bahara girerken saçlarımız cansız görünebilir. İlkbaharda da sonbaharda olduğu gibi saçlarımızdaki kırıkları aldırmalı ve gerekiyorsa, saç uçlarımızın sağlığı için saçlarımızı kestirmeliyiz. Saç tellerimizi beslemek için belli bakım ürünlerinden de yararlanabiliriz.

SAÇLARI KORUMANIN YOLLARI

Mevsime göre saç bakımı haricinde, saç sağlığı için her an dikkat etmemiz gereken faktörler vardır. Bunları göz önüne alarak, daha kaliteli saçlara sahip olmak mümkündür.

1- Zararlı etkileri azaltmak için, saçlarınızı az miktarda şampuan uygulayarak yıkayın. Fazla şampuanı durulamak zordur. Saçlarınızda kalan şampuan artıkları, kepeklenmeye sebep olabilir.

2- Duşta mutlaka saç bakım kremi uygulamalısınız. Kuruluğa karşı, saçlarınızı nemli ve yumuşak tutmanızda fayda vardır.

3- Bakım maskelerinden faydalanın.

4- Parmak uçlarınız ile saç derinize masaj yapmayı ihmal etmeyin.

5- Fazla ısı saçlara zarar vermektedir. Saçlarınıza sık sık fön uyguluyorsanız, makineyi düşük ayarda tutmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal