Saç Maskesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç dökülmelerine karşı kullanılan maskelerin, bilinciz ve eksik kullanımı saçta daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Peki, saç maskesi kullanırken nelere dikkat edilmeli?

05.04.2021-12:32 - (Son Güncelleme: 05.04.2021-12:32) Saç Maskesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlıklı ve parlak görünüme önem veren kadınlar saçlarına maske uygulamayı ihmal etmiyor. Fakat bakım için uyguladığımız bazı saç maskeleri kelliğe neden olabiliyor. Doğru bir uygulama için saç maskesi kullanırken nelere dikkat edilmeli? İşte cevabı…

HER SAÇ DÖKÜLMESİ HASTALIK BELİRTİSİ DEĞİLDİR


Sağlıklı bir saç teli yaklaşık 4 ile 6 yıl canlı kalıyor. Bu sürenin sonucunda dökülen saçlar ortalama 3 ile 4 ay süren bir dinlenme sürecinin sonunda tekrar uzamaya başlıyor. Bu nedenle her saç dökülmesi bir hastalık belirtisi değildir.

GÜNDE 100 ADET SAÇ TELİ DÖKÜLMESİ NORMAL


Uzmanlar günde 100’den daha az saç telinin dökülmesini normal olarak değerlendirmekte. Ancak günde 100’den fazla saç telinin belirtilen haftalardan daha uzun süre dökülmesi durumunda, bu bir saç hastalığı olarak kabul edilir.

SAÇ DÖKÜLMESİ İKİ GRUBA AYRILIR


Saç dökülmelerini kalıcı ve kalıcı olmayan şeklinde iki gruba ayrılır. Genellikle stres kökenli, mevsimsel gerçekleşen, kilo verme sonrası, doğum sonrası, vitamin eksikliklerine bağlı gelişen ve yüksek ateşle seyreden hastalıklardan sonra görülen saç dökülmelerini kalıcı olmayan durumlara örnek olarak verebiliriz.

 Fakat saçlı derinin mantar enfeksiyonları gibi bazı mikrobiyal hastalıklarda, yanık veya ameliyat izi gibi saç kayıplarında ve sebebi henüz net olamamakla birlikte kıl köklerinin kalıcı olarak hasarlandığı bazı saçlı deri hastalıklarında kalıcı saç kaybı yaşanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal