Reiki Nedir?

Reiki, bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi enerji bedenimizi dengeleyip, tamamlayarak ve temelde bilinç değişikliği gerçekleştirerek ruhsal, dolayısıyla da fiziksel iyileşme sürecini başlatmamız yolunu açar.İşte detaylar..

02.07.2018-15:49 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-15:34) Reiki Nedir?

Reiki, bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi enerji bedenimizi dengeleyip, tamamlayarak ve temelde bilinç değişikliği gerçekleştirerek ruhsal, dolayısıyla da fiziksel iyileşme sürecini başlatmamız yolunu açar.İşte detaylar..

REİKİ NEDİR?

Reiki, şifa ve ruhsal çalışmalara dayanan binlerce yıllık ve enerji aktarımı ile şifa vermeye dayalı bir tekniktir. Batı’ya yayılmaya başladığında ”Evrensel Yaşam Enerjisi” olarak tercüme edilmiştir. Ancak ezoterik olarak ”yüce kaynağın bilincini taşıyan, ruhsal amaçla çalışan yasam gücü enerjisi” açıklaması anlamını daha iyi ortaya koyar. Yani Reiki, bir ruhsal şifa tekniğidir.
Benzersiz bir şekilde hemen her şeye yararı olabilecek bir doğal iyileşme disiplinidir.

Binlerce yıl önce ortaya çıktığı düşünülen Reiki, 1914 yılında Mikao Usui adındaki bir Japon tarafından yeniden keşfedilmiştir. Arayışa çıkarken, Usui’ nin niyetinin Buda ve Hz. İsa gibi efsanevi şifacıların kendi enerjilerinden eksiltmeden nasıl iyileştirdiklerini öğrenmek olduğu düşünülüyor.

REİKİ NASIL YAPILIR?

Reiki, bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi enerji bedenimizi dengeleyip, tamamlayarak ve temelde bilinç değişikliği gerçekleştirerek ruhsal, dolayısıyla da fiziksel iyileşme sürecini başlatmamız yolunu açar. Reiki fiziksel, zihinsel, duygusal sorunların  tümünde kullanılabilir. Reiki bir din değildir ve hiçbir inanca bağlı tutulmaz. Japonya, Amerika ve Avrupa’nin bazı bölgelerinde Reiki klinikleri bulunmaktadır. Türkiye’de de son yıllarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Reiki, “Reiki nedir” ve “Reiki ne değildir” listelerinde açıklandığı üzere, başka amaçlar için de kullanılabilir. Ne var ki, Reiki şifacılık değildir ve tıbbi tedavinin yerine kesinlikle geçmez. Lütfen uygularken bu konudaki uyarıyı unutmayın. Geleneksel tedavi yöntemleri ile birlikte uygulandığında ise, Reiki iyileşmeyi hızlandırıcı etki gösterir.

Reiki bir sevgi enerjisidir ve akışını kalp aracılığıyla gerçekleştirir. Bu yüzden de gücü fetihler yapan, hedefleri saptayarak onlara ulaşmayı amaçlayan bir kontrol gücü değil,sevginin derin ama sakin gücüdür. Akışı da, Reiki uygulanan şahıs o anda ne miktarda şifa kaldırabilecekse o yoğunlukta olur. Yani diğer bir ifadeyle Reiki enerjisiyle hata yapmak mümkün değildir.

İnsanlar genellikle sadece mutlu ve sağlıklı olmak isterler ve hem kendileri hem de yakınları için maddi-manevi zenginlik dilerler. Ancak kimi zaman, bir hastalık veya biz insanlar tarafından olumsuz görülen bir durum şifa verici nitelikte de olabilir. Bu bir “karşılık” da olabilir; öğrenmeye, “bütünlenmeye” yönelik bir çalışma dönemi de. Kaderin önümüze çıkardığı manevi derslerdir bunlar; kozmik bilinçle bir örnek işleyen kendi üst benliğimizin saptadığı, güzel bahçelere götüren dikenli yollardır.

Reiki burada özgün yolu izler, eğer bir acı duyulması gerekiyorsa duyulacaktır. O acı, ancak Reiki’nin destekleyici özelliğinden faydalanılarak ruh tekamülü hızla gelişeceğinden, dönüşüm çok daha kolay ve sağlıklı olur.

Ayrıca, bir hastalığın tedavisi esnasında, tedaviyi gerçekleştiren asıl gücün Reiki enerjisinin kendisi olmadığına dikkat etmek gerekir. Fiziksel vücut, Reiki uygulamaları sonucunda, diğer manevi unsurların özlerine dönmeleri ve yeniden dengelenmeleri sayesinde iyileşir. Bu manevi unsurlar da çok çeşitli olabilir; kollektif bilinç, karma ile ilgili ödevler, mantık-duygu dengesi gibi, sayılamayacak çoklukta çeşitli faktörler vardır. Bu yüzden, tedavideki zaman faktörü de, manevi tekamül derecesine göre çok farklı olacaktır; bazı insanlar hemen iyileşirken bazılarının daha uzun zaman dilimine ihtiyaçları olabilir.
Reiki, kozmik bilincin bütünsel sevgisi olduğu için, hastalığın cinsi, sebebi veya derecesi ne olursa olsun, gitmesi gereken yere, gitmesi gereken miktarda akarak, sağlık durumunun yeniden kazanılmasını sağlayacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal