Boyunluk Nasıl Örülür?

Kış aylarında hem soğuk havalardan korunmak hem de aynı zamanda şık görünmek için boyunluk modelleri son derece etkili bir tercih olabilmektedir.Peki, boyunluk nasıl örülür? İşte detaylar haberimizde...

02.07.2018-14:53 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-13:10)

Kış aylarında hem soğuk havalardan korunmak hem de aynı zamanda şık görünmek için boyunluk modelleri son derece etkili bir tercih olabilmektedir.Peki, boyunluk nasıl örülür? İşte detaylar haberimizde...

BOYUNLUK NASIL ÖRÜLÜR?

Çok eski zamanlardan bu yana atkı kullanılsa da, günümüzde kadınların çok daha şık görünmek istemesi ve isteklerinin de sürekli olarak değişmesi ile birlikte boyunluk modelleri büyük bir ilgi görmeye devam etmektedir. Boyunluk en önce dümdüz örülür.

Kesme işleminden sonra geriye yalnız dikmesi kalır. Kesilen boyunluk ikiye katlanır. Peşinden ip iğneye geçirilir. Bu kapsamda boyunluk nasıl örülür resimli anlatım da, birbirinden farklı internet sitesi üzerinde mevcuttur.

Eğer bu örgü boyunluk modelleri kapsamında 2 kere boyuna dolanacak şekilde olmasını istiyorsanız aynı bu örnek ile ve tabi ki bu şekilde kalın şiş ve iple örülecek şekilde 20 ilmek ile başlayarak 1 metre 20 santimetre uzunluğunda örülmesi uygun görülmüş.

15 sıra örüyoruz. 15 sıra tamamlandıktan daha sonra tersinden iki ucunu birleştiriyoruz. Ve boyunluğumuz hazır. Böylece bütün şeridi dolduracak şekilde zincirler yapın ve boyunluğu bitirmiş olun. Derya Baykal boyunluk modeli kapsamında da, boyunluğa 50 ilmek ile başlayın. Boynu ise iki kere dolayacak kadar uzunluğa vardığında tek seferde kesme işlemi uygulayın.

Boyunluğun iki ucunu birleştirip dikin. Delikli tığ işi sarı örgü boyunluğu meydana getirmeye 150 ilmek ile başlayım. 5 sıra düz örün. Daha sonrasında bir örüp, bir kesip, bir arttırın. Bu şekilde sıra sonuna kadar devam edin. Örgünün arka kısmını ters örün.

Gene 5 sıra düz örün ve yukarıda delik oluşumunu örün. Bu şekilde boyunluk istenilen genişliğe gelinceye kadar örün ve düz kati. Boyunluk örme sonrasında çiçekleri takının ve o noktalardan dikin. Çiçekleri de 6 ilmek çekin ve yuvarlak oluşturun. Daha sonrasında bu yuvarlağın içini üç tane üçlü tırabzan yapmış olup tırabzanlar arasına üç ilmek boşluk yapın ve bu şekilde 6 yaprak oluşturun. Çiçeklerin orta kısımlarına ise inci boncuk dikin.

DİKİŞSİZ BOYUNLUK NASIL ÖRÜLÜR?

Şiş ile meydana getirilen dikişsiz boyunluğun tığ ile meydana getirilen değişik bir modelinin de yapılışı da vardır. İstediğiniz uzunluğunda zincir çekiyoruz kalın tığ ile. Boyunluğumuz böylece görmüş olduğunuz şeklinde değişik şekillerde olacak

Şiş ile meydana getirilen dikişsiz boyunluğun yanında tığ ile meydana getirilen dikişsiz boyunluk daha azca kafa karıştırıcıdır. Atkı ya da şal kullanması zor olduğundan arzu ettiğiniz her tarz giyim üzerine kullanabileceğiniz, ceket içinde çok şık olan bu boyunluğun yapılışı resim üzerinde yazmakta, resmi büyüterek okuyabilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal