Müzik Eşliğinde Yapılan Sporlar

Son zamanlarda evde spor yapmak fazlasıyla popülerleşti. Yaşadığımız pandemi sürecinde birçok kişinin hayatına giren bu alışkanlık, uzun bir süre bizlerle olacak gibi duruyor. Peki evde spor nasıl yapabilirsiniz? İşte detaylar...

08.07.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-10:27) Müzik Eşliğinde Yapılan Sporlar

Spor yapmak sağlıklı yaşamın en önemli parçalarından biridir. Ancak bazen üşeniyor veya sürekli aynı şekilde giden spor rutinini yapmaktan sıkılabiliyoruz. Bu nedenle evde müzik eşliğinde dans ederek yapacağınız birçok spor alternatifini sizin için araştırdık. Bu sporları yaparken hem eğlenecek hem de kilo vereceksiniz.

MÜZİKLİ SPOR ÇEŞİTLERİ

ZUMBA

Zumba hem çok hareketli hem de çok eğlenceli bir spor. Müzik eşliğinde dans ederek yapılan bu sporun belirli seviyeleri vardır. Seviye artıkça dans hareketleri de zorlaşır. Zumba yapmak için internette çok çeşitli videolar bulabilirsiniz. Siz kendi isteğinize göre farklı videoları birleştirebilir ve kendinize özel bir rutin yaratabilirsiniz. Zumba yaparken rahat bir kıyafet tercih ederseniz daha kolay hareket edersiniz. Bu sporu kesinlikle ayakkabı ile yapın. Çünkü tabanlarınız kayabilir ve sürtünmeden dolayı rahatsız olabilirsiniz.

AEROBİK

80'li yılların modası renkli ve parlak taytlarınızı sakladığınız yerden çıkarmanın zamanı geldi. Çünkü aerobik yaparken onlara ihtiyaç duyacaksınız. Aerobik gerçekten yaparken çok eğleneceğiniz bir spor.

Aerobik yaparken herhani bir malzemeye ihtiyacınız yok. Fakat step tahtası ile yapılan egzersizleri seviyorsanız kendinize uygun yükseklikte bir ekipman edinebilirsiniz. Bunun için evde olan bir tabure ya da yüksekliği de kullanabilirsiniz.

BOKWA

Müzik eşliğinde çılgınlar gibi dans edilen bokwa için zumbanın bir üst versiyonu olduğunu söyleyebiliriz. Bokwa yaparken temponuzun asla düşmediğini göreceksiniz. Bu nedenle terlemeye hazır olun ve suyunuzu yanınıza alın. Bokwa yaparken ayakkabı giymeyi de ihmal etmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal