Spor Yaparken Kurallara Dikkat!

Tüm vücudu dengede tutan omurganın sağlıklı kalması için düzenli spor yapmak önemlidir. Ancak spor yaparken bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Aksi taktirde geri dönüşü zor olan problemlerle karşılanabilinir. Detaylar haberimizde...

16.06.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-09:36) Spor Yaparken Kurallara Dikkat!

Bilinçsizce yapılan egzersizler faydadan çok omurga üzerinde büyük bir tehlike yaratmaktadır. Doç. Dr. Emrullah Hayta omurga sağlığınız için spor yaparken dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

OMURGADAKİ BASKIYA DİKKAT!

Coronavirüs döneminde evde uzun süre oturmak, ergonomik olmayan koşullarda çalışmak ve fazla hareketsiz kalmak omurga sağlımızı olumsuz yönde etkiledi. Bu yüzden fazla hareketsiz kalan vücudun bir anda spor yaparak omurgayı zorlaması beklenen bir olaydır. Bu sizin bir süre sonra şiddetli ağrı hissetmenize neden olacaktır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Hayta omurgaya ani ve dengesiz bir ağırlık yüklemenin zararlı olacağını belirterek, "Bu hatalı yaklaşım nedeniyle yük dağılımı bozulan omurgada kas ve yumuşak dokuda yaralanmalar oluşabiliyor. Daha da kötüsü omurgaya uzun süreli aşırı yüklenme; kifozda artış, diskte dejenerasyon ve omurgada fıtık gelişmesi veya mevcut fıtığın kötüleşmesi gibi daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle yaşa ve omurganın anatomik yapısına uygun sporlar tercih edilmesi omurga sağlığı açısından çok önemli" dedi.

NASIL SPOR YAPMALIYIZ?

Spor yaparken sıvı alımına dikkat edilmesini gerekmektedir. Aynı zamanda spora başlamadan önce ısınma-esneme muhakkak yapılmalıdır. Isınma hareketleri için ya da spor sonrası soğuma hareketleri için 10-15 dakikanızı ayırmanız önemlidir.

Spor esnasında düzenli nefes alınması hareketlerin doğru yapılması kadar gereklidir. Yoğun tempoda yapılan sporda aralıklarla kaslarınızı dinlendirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde istenmeyen ağrılar oluşabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal