11.05.2020-14:24 (Son Güncelleme:28.03.2024-12:01)


1

Binlerce besin arasından seçilen bu besinler tam bir şifa kaynağı. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri içeren, beslenme listemizde mutlaka yer alması gereken besinleri sizler için bir araya getirdik. İşte bol bol tüketilmesi gereken en sağlıklı besinler…



2

Ahududu

Ahududu

Sağlıklı hücrelerin ölmesini engeller, kalp sağlığını korur, obeziteye karşı oldukça etkilidir.



3

Kefir

Kefir

Kalsiyum, fosfor, magnezyum ve protein açısından oldukça zengin olan kefir, bağışıklık sistemini güçlendirir, laktoz hassasiyetini düzenler, diş çürüklerinin önlenmesini sağlar.



4

Portakal

Portakal

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmaz ve eşsiz bir C vitamini kaynağıdır. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmede oldukça etkilidir.



5

Kivi

Kivi

Portakaldan bile daha fazla C vitaminine sahip olan kivi, aynı zamanda E vitamini kaynağıdır ve antioksidan koruma sağlar. Aynı zamanda potasyum, magnezyum ve çinko açısından da oldukça zengindir.



6

Kenevir Tohumu

Kenevir Tohumu

Sindirim sistemini düzenlemede yardımcı proteinler içeren kenevir tohumu, 9 temel amino asidin tamamını sağlar. Yağ asitleri, E vitamini ve bazı mineraller açısından da oldukça zengindir.



7

Badem

Badem

Kolesterol seviyesini sağlıklı seviyelerde tutar. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Antioksidan E vitamini açısından oldukça zengindir. Yaşlanmaya karşı etkili olduğu da iddia edilmektedir.



8

Kırmızı Çay

Kırmızı Çay

Antioksaidan kaynağı olan kırmızı çay, kronik ve gelişme aşamasındaki hastalıkları engeller, kalsiyum ve demir gibi mineraller açısından da oldukça zengindir.



9

Keten Tohumu

Keten Tohumu

Keten tohumu lifler, B vitamini, potasyum ve kalsiyum, demir gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Yapılan çalışmalar, kolesterolü düşürmede, kanserle savaşta, kemik erimesi riskini azaltmada etkili olduğunu ortaya koymuştur.



10

Ceviz

Ceviz

Her 28 gramında 4 gram protein bulunan ceviz, kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kilo kontrolünde de etkileri vardır. Kanserle savaşır ve yapılan bazı bilimsel çalışmalar da beyni koruduğu ortaya çıkmıştır.



11

Sarımsak

Sarımsak

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalbi korur. Ayrıca sarımsak, antiviral yani virüslere karşı etkili bir besindir.



12

Kinoa

Kinoa

Amino asitler açısından oldukça zengin olan kinoanın sadece bir kabı 9 temel amino asidin tamamını sağlar. İltihap sökücü özelliği bulunur, kalp dostu mono doymamış yağ asitlerini sağlar. Aynı zamanda E vitamini, çinko, folik asit ve fosfor açısından da oldukça zengindir.



13

Yaban Mersini

Yaban Mersini

Gözleri korur, yüksek kan şekerini azaltır, hafızayı ve kavramayı artırarak beyne fayda sağlar.



14

Balkabağı

Balkabağı

Balkabağı, hücrelerin gelişiminde ve göz sağlığında oldukça etkili bir besindir. Sarı-kavuniçi renkli balkabağı yaşlanmaya bağlı hastalıkların engellenmesini sağlar.



15

Domates

Domates

Hem besleyici hem de tam bir enerji deposudur. Kansere karşı en etkili besinlerden biridir. Yüksek antioksidan özelliği ile hücrelerdeki DNA'yı korumaya yardım eder. Kanserojen maddelere karşı koyan enzimleri de güçlendirir.



16

Tatlı Patates

Tatlı Patates

Normal beyaz patatesten şeker oranı biraz daha fazladır. Bir büyük boy tatlı patates günlük A vitamini ihtiyacının daha fazlasını karşılar. Görme yeteneğini geliştirir ve üreme sağlığını güçlendirir. Aynı zamanda B vitamini, yararlı lifler ve potasyum açısından da zengin bir besindir. İçeriğinde metabolizmayı ve bağışıklığı destekleyen antioksidanlar bulunmaktadır.



17

Nar

Nar

C vitamini ve potasyum açısından diğer tüm meyvelerden üstün olan nar, diğer meyvelere oranla daha az kaloriye sahiptir. Her gün yenen nar, kanser riskini de azaltır.



18

Muz

Muz

Kalbi koruyan potasyum için kusursuz bir kaynaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR