Mutfakta Nem Nasıl Önlenir?

Yemek buharlarının ve bulaşıkların yıkandığı mutfakta nem oluşması doğal olsa da bazı önlemlerle giderilmesi mümkündür. İşte, mutfakta nemi önlemenin yolları…

29.09.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 29.09.2019-13:12)

Mutfakta nemi önlemek hem sağlık hem de yiyeceklerin bozulması açısından oldukça önem arz etmektedir. Bu nedenle bu yöntemlere dikkat etmelisiniz.

MUTFAKTAKİ NEMİ YOK ETME YÖNTEMİ

 Mutfakta nem oluşmasını engellemek için ilk olarak evin bütün alanlarının eşit biçimde ısınmasını sağlayan doğalgaz stilinde ısınma methodları kullanılmalıdır. Binalarda kaliteli malzemelerle, gerektiği biçimde yalıtım yapılmalıdır. Yaz, kış her mevsim günün belli saatlerinde pencereler karşı şekilde açılarak ev havalandırılmalıdır. Pencerelerin ısınabilmesi amacıyla pencere altındaki peteklerin üstü açık bırakılmalı, kesinlikle örtülmemelidir. Mutfaklara özel tasarlanan nem alıcılardan almak özellikle mutfakta nem meydana gelmesin engellemektedir. Yapı marketlerde satılan nem engelleyici tabletleri mutfakta kullanmak nemi düşürecektir. Mutfakta yeşil bitki ya da çiçek olmamasına özen göstermek mutfaktaki nemi engelleyecektir.

Mutfaklarda oldukça uzun zaman yemek yapılacağı, tüp gazın uzun zaman kullanılacağı günlerde mutfakta bir vantilatör çalıştırmak ya da karşılıklı iki pencereyi açarak hava akışını rahatlatmak mutfaktaki nemi azaltacaktır. 

 Son Dakika Kadın Haberleri İçin Sayfayı Aşağı Kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal