Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenir?

Mutfakta en fazla kullandığımız eşya kuşkusuz mutfak tezgahlarıdır. Tezgahın her zaman temiz olması hem sağlık hem de hijyen açısından oldukça önemlidir. Peki mutfak tezgahı nasıl temizlenir?

28.02.2019-14:28 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-14:24) Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenir?

Mutfakta en fazla kullandığımız eşya kuşkusuz mutfak tezgahlarıdır. Tezgahın her zaman temiz olması hem sağlık hem de hijyen açısından oldukça önemlidir. Peki mutfak tezgahı nasıl temizlenir? İşte detaylar...

Özellikle çok sık yemek pişen mutfaklarda asit, yağ ve inatçı lekeler oluşur. Mutfak tezgahının kalitesine ve yapısına uygun temizlik yapılmalıdır. Mutfak temizliğinin bakımı konusunda bilinmesi gereken bazı hususlar vardır.

Mutfak Tezgahı Nasıl Temizlenir?

- İnatçı yağ lekeleri mutfak tezgahına yapışabilir. Bulaşık deterjanını yağların üzerinde gezdiriniz ve üzerine bir miktar su ilave ederek bekletmeye alınız daha sonra süngerin sert yüzeyiyle ovalayınız.

- Tezgahta biriken kırıntılar bazen sizi zorlayabilir. Onları çıkarmak için üzerine yağ dökebilirsiniz. Yağın kayganlaştırıcı özelliği sayesinde kırıntıları yumuşatır ve siz deterjanla üzerinden geçerek temizliği yapabilirsiniz.

- Gül suyu dökerek tezgahı temizlediğiniz zaman antioksidan görevi görecek ve tezgahın güzel kokmasına yol açacak.



- Tezgahta beyazlaşmış lekeler varsa, lekelerin üzerine çamaşır suyu ve biraz cif dökerek bekletiniz.Sonrasında temiz bezle iyice durulama yaparak siliniz.

- Tezgahın üzerindeki meyve,kahve veya benzeri lekeler için birkaç damla amonyak katılmış çamaşır suyuyla yok olana kadar ovalayınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal