Yumurtlama Dönemi Hesaplama Yöntemi

Hamile kalmak istiyorsanız, doğru günü hesaplayarak şansınızı artırabilirsiniz. Peki doğru gün nasıl hesaplanır? İşte bebek için en doğru zamanı anlama yöntemi...

28.02.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-13:45) Yumurtlama Dönemi Hesaplama Yöntemi

Hamile kalmak istiyorsanız, doğru günü hesaplayarak şansınızı artırabilirsiniz. Peki doğru gün nasıl hesaplanır? İşte bebek için en doğru zamanı anlama yöntemi...

Düzenli Regl Olanlar Daha Kolay Hesaplayabilir

Hamile kalma şansını arttırmanın en doğru yolu, kadının eşiyle olan birlikteliğini yumurtlama dönemine denk getirmesi ile gerçekleşir. Regl süreci düzenli ilerleyen kadınlarda yumurtlama gününü hesaplamak daha kolaydır. Çeşitli nedenlerden dolayı düzensiz bir regl süreci olan kadınlarda bunu tespit etmek biraz daha zor olabilir.

Ancak, vücutta ortaya çıkan bazı belirtilerle yumurtlama zamanınızın geldiğinin sinyallerini alabilirsiniz. Bunlar özel bölgedeki akıntının değişip yapışkan, kaygan, renksiz ve sümüksü olması ya da kasıklarda ağrı ve vücut sıcaklığının artması gibi faktörlerdir.

Yumurtlama Dönemi Nasıl Hesaplanır?

Hesap işleriyle uğraşma istemiyorsanız, yumurtlama gününü başka yollarla da bulabilirsiniz. Her sabah termometreyi koltukaltınıza koyup çıkan sıcaklık değerini bir yere not edin.

Regl'ın orta zamanından sonra yaklaşık 1 derece daha yüksekte sonuç çıktığını göreceksiniz. Bu artışın görüldüğü gün yumurtlama gününüzün olduğunun belirtisidir. Düzenli bir şekilde bu artışı takip ederseniz ilerleyen zamanlardaki yumurtlama dönemini de birkaç gün öncesinden belirleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal