Regli Öncesi Sendrom Nedir?

Kadınlar her ay regl dönemi öncesinde hormonlarda meydana gelen değişimler nedeniyle sendroma girerler. Bu sendrom sebebiyle sinirli, kaygılı bir ruh hali içerisinde olurlar. Peki regli öncesi sendrom nedir? Nasıl geçer?

18.02.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-13:23) Regli Öncesi Sendrom Nedir?

Kadınlar her ay regl dönemi öncesinde hormonlarda meydana gelen değişimler nedeniyle sendroma girerler. Bu sendrom sebebiyle sinirli, kaygılı bir ruh hali içerisinde olurlar. Peki regli öncesi sendrom nedir? Nasıl geçer? İşte detaylar...

Regli Öncesi Sendrom Nedir?

Kadınlar, regli dönemine bir kaç gün kala genellikle susuzluk, iştah değişimi, vücutta ödem, yorgunluk ve cilt problemleri yaşar. Ayrıca bağırsak problemleri, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi semptomlarda görülür. Bazı kadınlar güçlü bağışıklık ve ağrı eşikleri nedneiyle bu süreci daha hafif atlatırlar. Ancak bazıları ise ağlama krizleri, öfke nöbetleri ve sosyal topluluklardan uzakta kalmak isterler. Bu belirtiler yüksek fonksiyonlarda görüldüğünde buna regl öncesi sendrom denir. Regl öncesi sendromun yaşanmaması için bir kadının en az üç regl öncesi bu semptomları yaşaması gerekir. Çünkü uzun süreli tekrarlayan semptomlar farklı hastalıkların da ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Bu yüzden regl zamanları ve yaşadıklarını not etmek en iyi tanı olacaktır.

İyi Gelecek Öneriler

Uzmanlar bu dönemin ağır psikolojik rahatsızlıklara dönmemesi için; düzenli yürüyüş ve spor egzersizlerinin yapılmasını tavsiye ediyor. Ayrıca normal yaşam fonksiyonlarını bozmadan her gün aynı saatte uyanmak ve aynı saatte uyumak önemli. Tüm bu durumlar dışında regl öncesi ve sırasındaki ağır sancıları azaltmak için bazı besinleri tüketmek gerekir. Aynı zamanda yağ, tuz, şeker ve karbonhidratlı besinlerden uzak durmakta fayda vardır. Özellikle kış aylarında kadınların bol bol yeşil sebze tüketilmesi daha sağlıklı bir süreç yaşanmasına yol açacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal