Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası Anadolu lezzetlerinden en yaygın olanıdır. Kış aylarında şifa kaynağı olan mercimek çorbası tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun.

29.03.2022-17:50 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-17:50)

Mercimek çorbasını hazırlarken derin bir tencere ya da düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Düdüklü tencere mercimek çorbasının basıncını daha çabuk pişmesi için kullanacağından sizin için zaman tasarrufu sağlar. Ancak pek de düdüklü tencere kullanma taraftarı değilseniz, derin bir tencere seçmelisiniz.

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası için gerekli malzemeler:

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek

- 1 yemek kaşığı un

- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

- 1 adet orta boy havuç

- 1 adet büyük boy patates

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 6 su bardağı sıcak su

Sosu için gerekli malzemeler:

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Mercimek çorbası tarifi

İlk olarak tencereye sıvı yağı ekleyerek biraz ısıttıktan sonra, irice küp küp doğranmış soğanları yağın üzerine ilave edin. Bir süre soğanları kavurun. Daha sonra soğanların üzerine 1 yemek kaşığı kadar unu da atın ve rengi değişip kokusu seçilmeye başlayana kadar kavurun. Kavurma işlemi yeterli seviyeye geldiğinde doğranmış patates ve havuçları da ekleyerek karıştırın. Önceden birkaç defa yıkayarak temizlediğiniz mercimekleri de ekleyin. Tuz ve karabiberi de çorbaya dahil etmenin tam sırası, onları da atarak kavurmaya devam edin. Şimdi sıra suyu eklemeye geldi. Altı bardağı da sıcak su olarak katabileceğiniz gibi beş bardak su bir bardak et suyu da ekleyebilirsiniz. Et suyu mercimek çorbası tarifine lezzet katacaktır. Suyu ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Ardından kaynamaya bırakın, yine de arada sırada karıştırmayı ihmal etmeyin. 

Pişme süresi tamamen bakliyatların yumuşamasıyla alakalıdır. Bu süre 30-50 dakika arasında değişebilmektedir. Eğer pürüzsüz bir mercimek çorbası istiyorsanız çorbayı sıcakken blendardan geçirerek süzgeç yardımıyla süzün. Süzgeçte dipte kalan tortuları kaşıkla ezerek ufalayabilirsiniz. Sosu için tereyağı ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra kırmızı biberi ekleyerek kısa bir süre kavurun. Çorbanızın üzerine biraz dökün. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal