Menengiç Kahvesi

Bir fıstık türünden elde edilen kahve, sıkça tüketilen popüler sıcak kahveye; kafeinsiz ve sağlıklı bir alternatif sağlayabilir. Aslında gerçek bir kahve gibi ancak kahve çekirdeğinden değil de fıstıktan üretilen kafeinsiz bir kahve olabilir mi?İşte detaylar haberimizde...

16.07.2018-15:28 - (Son Güncelleme: 16.07.2018-15:08) Menengiç Kahvesi

Bir fıstık türünden elde edilen kahve, sıkça tüketilen popüler sıcak kahveye; kafeinsiz ve sağlıklı bir alternatif sağlayabilir. Aslında gerçek bir kahve gibi ancak kahve çekirdeğinden değil de fıstıktan üretilen kafeinsiz bir kahve olabilir mi?İşte detaylar haberimizde...

Normal fıstıklardan çok daha küçük olan “Pistacia terebinthus ağacı”nın meyvesinin dikkatli bir şekilde kavrulmasıyla oluşan menengiç kahvesinin içeriği; kahvenin lezzetine birebir yaklaşıyor, hem de ucuz. Menengiç içeriği, Antep fıstığı'nın özel bir türüdür ve genellikle insanlar bu kahveyi tercih etmezler. Ancak York Üniversitesi’ndeki kimyagerler bu fıstığın; gerçek, kafeinli kahve ile aynı kimyasal “imzaya” sahip olduğunu söylüyor, hem de aynı tat ve aromayı içerebiliyor.

MENENGİÇ KAHVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Antioksidanlar sağlığınız için hayati öneme sahiptir. Hücre hasarını önlerler ve kanser gibi hastalık riskini azaltmada önemli bir rol oynamaktadırlar. Fıstık pek çok fındık ve tohum türü gibi yüksek antioksidan içerir. Dört haftada bir yapılan bir çalışmada, günde bir ya da iki kez fıstık tüketen katılımcılar, tüketmeyenlere kıyasla, daha yüksek vitamin değerlerine sahiptir.
Fıstıkta en çok bulunan iki antioksidan; polifenoller ve tokoferoller, kansere ve kalbe karşı korunmaya yardımcı olabilir. İlginç bir şekilde, bu fıstıkta bulunan antioksidanların midede çok erişilebilir olduğu ve dolayısıyla sindirim sırasında emilmesi daha olası olduğu gösterilmiştir.

NEFES DARLIĞINA İYİ GELİR?

Özellikle nefes darlığına ve akciğer iltihaplanmasına iyi gelir. Antiseptik özelliği bulunan menengiç kahvesi, solunum yolu hastalıklarına karşı çok faydalıdır. Ayrıca nefes darlığı, öksürük, balgam oluşumu ve bronşit gibi durumlarda da doğal bir tedavi seçeneği sunacaktır. Ses tellerine iyi gelir ve ağız kokusunu önler. İçerdiği antioksidanlardan dolayı her türlü iltihaplanmayı azaltabilir. Ve böylece idrar söktürücü özelliği ile boşaltım sistemine de faydalıdır.

MENENGİÇ KAHVESİ NASIL YAPILIR?

İki şekilde pişirebilirsiniz.

İlk pişirme yöntemi Türk kahvesi ile aynıdır. Bir cezveye her kişi başı için bir fincan su ve bir tatlı kaşığı menengiç kahvesi ekleyin ve kahvenizi nasıl içtiğinize bağlı olarak şeker ekleyin.
Karıştırın ve orta veya kısık ateşte kaynamaya bırakın. Türk kahvesinden farklı olarak menengiç kahvesinin köpüğünü almak için uğraşmanıza gerek yoktur.
İkinci pişirme yöntemi ise süt ilave edilerek yapılır. İlk olarak cezveye bir bardak süt koyun, az yağlı süt tercih edebilirsiniz çünkü menengiç fıstıkları zaten yağlı olduğundan bu içeceğinizi daha da sağlıklı hale getirecektir. Daha sonra, iki tatlı kaşığı menengiç kahvesi koyun. İsteğe bağlı şeker ilave edin. Karıştırabilirsiniz. Kaynayınca biraz daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Servise hazır.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal