Kahve Telvesinin Cilde Faydaları

Cilt üzerinde inanılmaz etkileri olan kahve telvesinin bu yönünü biliyor muydunuz? Kahve telvesinin faydaları nelerdir? Kahve telvesinin cilde faydaları nelerdir? Kahve telvesinin saça faydaları nelerdir?

15.05.2018-13:27 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-10:07) Kahve Telvesinin Cilde Faydaları

Cilt bakımında sıklıkla kullanılan kahve telvesinin faydaları saymakla bitmiyor! Peki kahve telvesinin faydaları nelerdir? Kahve telvesinin cilde faydaları nelerdir? Kahve telvesinin saça faydaları nelerdir? Kahve telvesinin mucize etkileriyle ilgili tüm bilinmeyenler haberimizde...

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı ve cilde de birçok faydası var! Cilt bakımında sıklıkla kullanılması önerilen kahve telvesinin faydaları öyle çok ki! Doğal olmasıyla her cilt tipine uygundur ve rahatlıkla kullanılabilir. Kahve telvesi cildi canlandırır ve daha parlak bir görünüme kavuşturarak anında etkisini gösterir. Cildi nemlendirme etkisi olan kahve telvesi, cilde ihtiyacı olan nemi sağlar, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma etkilerini geciktirir. 

KAHVE TELVESİNİN FAYDALARI

Zayıflatıcı etkiye sahiptir 

- Göbek bölgesindeki yağlanma için kahve telvesi ile bir miktar zeytinyağı karıştırılarak, bölgeye iyice yedirilir. 

- Etkili olabilmesi için, bekleme süresinde bölgenin sıcak tutulması gerekmektedir. Yarım saat bekletildikten sonra ılık suyla yıkanılır ve tekrarlandığında etkisini göstermeye başlar.

Selülit giderici etkiye sahiptir

kahve telvesinin cilde faydaları

- Kadınların ortak ve en büyük sorunu olan selüliti kahve telvesi ile en ekonomik ve doğal şekilde giderebilirsiniz. 

- Kahve telvesinin selülitler üzerindeki etkilerinin belirlenmesi için klinik deneyler yapılmış ve sonuçta, kahvenin etkin maddesi kafeinin, selülitleri gidermede etkili olduğu yönünde olumlu sonuç alınmıştır. 

- Selülit olan bölgeye kahve telvesi sürülmesi ve uygulamanın tekrarlanması, selülitlerin kısa sürede yok olmasını sağlamaktadır.

Çatlak gidericidir

- Kış aylarında soğuk hava nedeniyle ellerinizde çatlaklar oluşur bu çatlaklara Türk kahvesinin telvesiyle masaj yaparsanız ellerinizin ne kadar yumuşadığını görmüş olursunuz.

- Mide ağrılarına iyi geldiği de bilinen telve şeker hastalığına karşı koruma sağlar.

- Cilt ile temas ettiğinde kan dolaşımını hızlandıran telve vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.

- Depresyona iyi gelerek ruh sağlığına yarar sağladığı bilinmektedir.

- Astım hastalığını engellemeye yardım eden bu mucizevi bitkinin çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağladığı da biliniyor.

- Sindirim sistemi rahatsızlığı yaşıyorsanız hemen bir Türk kahvesi için.

Bu sıraladığımız faydaların dışında Türk kahvesi telvesi cilde ve saça da yarar sağlamaktadır.

KAHVE TELVESİNİN CİLDE FAYDALARI

kahve telvesinin cilde faydaları

- Tanecikli yapısı ve kafein içeriğiyle kahve telvesi, cildi ölü derilerden arındırmak yüzü canlandırmak için mükemmel bir yöntemdir.

- Cildinizi ılık suyla yıkayıp temizledikten sonra kahve telvesini özellikle 'T' bölgesi denilen alın, burun ve yanak çevresine güzelce yedirin. Yaklaşık beş dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayıp nemlendirici uygulayın.

Bu yöntem tüm cilt tiplerine uygundur ancak herhangi bir alerjik reaksiyon yaşamak istemiyorsanız öncelikle bileğinizin iç kısmında deneme yapın. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Cildi sıkılaştırıcı etkiye sahiptir 

- Kahve telvesinin cilt üzerindeki olumlu etkileri oldukça fazladır. Bunların başında da, cildi sıkılaştırması gelmektedir.

Gözaltı şişkinlikleri ve morluklarına iyi gelir 

kahve telvesinin cilde faydaları

- Kahve telvesi, içeriğindeki kafein etkisi sayesinde gözaltı şişkinliklerine iyi gelmektedir. Kafeinin, derinin altındaki kan damarlarını daraltarak şişkinliği giderici etkisi vardır.

- Gözaltı şişkinlikleri için kahve telvesi doğrudan cilde sürülür. 

 -Bir süre bekletilip yıkanır.

-  Kahve telvesi ayrıca, gözaltındaki morlukların giderilmesini de sağlar. 

- Kahve telvesinin gözaltı morluklarına iyi gelmesi için, sade olarak gözaltına sürülmesi ve 20 dakika kadar bekletildikten sonra yıkanması yeterlidir.

Cildi canlandırır ve parlaklık kazandırır 

- Kahve telvesi, genel anlamda her cilt tipine uygun doğal bir bakım ürünüdür. 

- Cilde sürüldüğü takdirde, zamanla cildi canlandırır ve daha parlak görünüme kavuşturur.

Nemlendirici etkiye sahiptir

- Nemlendiriciler, en çok kullanılan kozmetik ürünleridir. Çünkü gün boyu yıpranan ve kuruyan cildin, neme ihtiyacı vardır. 

- Kahve telvesinin, cildi nemlendirme etkisi de bulunmaktadır. 

 -Cilde ihtiyacı olan nemi sağlayan kahve telvesi, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma etkilerini geciktirir, cildin genç kalmasını ve canlı görünmesini sağlar.

Cildi siyah noktalardan arındırır  

- Ortak cilt sorunlarının başında siyah noktalar gelmektedir. Ancak, severek tüketilen bir içecek olan Türk kahvesinin telvesi, siyah noktalardan kurtulma konusunda da mucizevi etkilere sahiptir. 

- Kahve telvesi cilde sürülerek 10 dakika bekletilir ve durulanır. Hem doğal bir nemlenme sağlar hem de kötü görünüme sebep olan siyah noktaları yok eder. Üstelik etkisini ilk kullanımdan itibaren göstermektedir.

Cilt yorgunluğunu giderir 

- Kahve telvesi, cilt yorgunluğunu giderir ve cilt sağlığını korur. 

- Yorgunluk belirtilerinin giderilmesi için sade olarak bile kullanılsa mucize etkileri bulunan kahve telvesi, faydalı bazı besinlerle karıştırılarak daha etkili maskeler de hazırlanabilir.

- Cilt yorgunluğun almak için, 1 kaşık kahve telvesi, 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık bal ve 1 yumurta akı karıştırılır. Bu ürünlerin hepsinin, cilt için ayrı ayrı faydaları bulunmaktadır.

- Hepsi birleşince, iyileştirici etkisi daha da artmaktadır. Bu maske, haftada bir ya da iki kez uygulanabilir. Ciltteki yorgunluğu alır ve cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Yağlı ciltler için faydalıdır

- Yağlı ciltlerde sivilce, siyah nokta ve cilt lekelerinin oluşumu daha fazladır. 

- Cildi yağlı olanlar, kahve telvesi maskesi ile bakım yapabilirler.

- Bir yemek kaşığı kahve telvesi ile bir tatlı kaşığı limon suyu karıştırılarak cilde sürülür ve 15 dakika bekletilip yıkanır. Ancak, bu maskeyi uygularken kullanılan limon suyu miktarına ve bekleme süresine dikkat edilmelidir.

Çünkü limonun içindeki asit oranı fazladır ve yoğun kullanımı cilt kuruluğuna sebep olabilir. Bu nedenle, önerilen miktardan fazla kullanılmamalı ve gereken bekleme süresini aşılmamalıdır.

Cilde yumuşaklık kazandırır 

- Kahve telvesinin cilde faydaları arasında, cildi yumuşatması da vardır. 

- Kahve, içildikten sonra, telvesi biraz sulu bırakılır ya da içine az miktarda su katılır.

Sonrasında, el-yüz veya istenilen diğer bölgelere sürülebilir. İlk kullanımda bile, cildin yumuşacık olduğu ve tazelendiği fark edilecektir.

Ayak bakımında güvenle kullanılabilir 

- Kahve telvesinin, cilde faydaları haricinde ayak bakımında da faydaları vardır.

- Çoğu zaman, ayakların topuk ve dirsek kısımlarında sertlikler oluşur. Zaman zaman ağrı yapan bu sertliklerden kurtulmak için, topuk ve dirsek bölgesine kahve telvesi ile masaj yapılması ve telvenin bölgede 15 dakika bekletildikten sonra yıkanması yeterlidir.

KAHVE TELVESİNİN SAÇA FAYDALARI

- Kahve saç diplerine uygulandığında kan dolaşımını artırır ve saç derisinde oluşabilecek rahatsızlıkları engellemeye yardımcı olur.

- Aynı zamanda saçları dolgunlaştırıp ve uzamasına yardımcı olduğu bilinmektedir. 

- Koyu renk saçları parlatmak için de kullanılan kahve maskesini evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 

- Daha canlı ve sağlıklı saçlara kavuşabilmek için kahve maskesi tarifini mutlaka deneyin.

KAHVE TELVESİ MASKESİ

kahve telvesinin cilde faydaları

50-100 gram Türk kahvesinin içine 

- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,

- 1 çağ kaşığı limon,

- 1 çay kaşığı badem yağı ekleyin. 

Bu karışımı nemlendirdiğiniz saçınıza masaj yaparak uygulayın ve 20 dakika bu şekilde bekletip ılık su ile durulayın.

Bir kaşık kahve telvesine katılacak bir kaşık zeytinyağıyla hazırlanan karışım yüze sürülür 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanır. 

Birkaç uygulamadan sonra etkisini gösterecektir. Kahvenin güçlü etkisinden dolayı haftada bir kez uygulanması yeterlidir.

Kahve telvesi, cilt bakımı için olumlu etkileri bulunan doğal bir üründür. 

Sade olarak kullanıldığında, genelde her cilt tipine uyum sağlar ancak, limon suyu, zeytinyağı veya bal gibi diğer ürünlerle karıştırılarak maske hazırlandığında dikkat edilmelidir.

Bazı ciltlere ağır gelebilen bu maskeler, herhangi bir yan etkiye sebep olmaması için böyle bir durum fark edildiğinde kullanımı bırakılmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal