Kozmetik Ürünlerin Ömrünü Uzatmak İçin Bunları Deneyin

Hiçbir kadın binlerce lira harcadığı kozmetik ürünlerin bozulmasını istemez. Peki, kozmetik ürünlerin bozulmaması için ne yapmak gerekir? Sizin için kozmetik ürünleri uzun süre kullanabileceğiniz yöntemleri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

10.09.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 10.09.2020-17:49) Kozmetik Ürünlerin Ömrünü Uzatmak İçin Bunları Deneyin

Hemen her gün kullanılan ve tonla para harcanan kozmetik ürünlerin kısa sürede çöp olmasını kimse istemez. Kozmetik ürünleri muhafaza ederken bazı noktalara dikkat ederek kullanım sürelerini uzatabilirsiniz. İşte kozmetik ürünlerin ömrünü uzatabileceğiniz alternatif yollar...

SICAKTAN KAÇININ

Özellikle saç ürünleri ve parfümler olmak üzere kozmetik ürünlerinizi ısı ve nemden uzak tutmanız gerekir. Bu kozmetik ürünlerin ömrünü kalıcı kılmanın en bilinen yollarından biridir. Bu ürünlerin yanı sıra tüm kozmetik ürünleri ısıdan uzak, karanlık ve serin bir ortamda muhafaza etmek gerekir.

HAVA ALMASINI ENGELLEYİN

Güzellik ürünlerinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız unutmamanız gereken en önemli şey kapaklarını sıkıca kapatmak, hava ve toz almasını engellemektir. Çünkü hava ile temas eden ürünler çok hızlı bozulur. Eğer kozmetik ürünlerinizin kapağı kırılır, kutusunda bir sorun olursa cam kavanozlardan faydalanabilirsiniz.

ÜRÜNLERİNİZİ KARIŞTIRIN!

Örneğin, bronzlaştırıcınızı son kullanma tarihine kadar bitiremediyseniz de mecbur çöpe atacaksınız. Eğer bu ürünlerinizin çöpe gitmesini istemiyorsanız bronzlaştırıcınızı nemlendiricinizle karıştırabilirsiniz. Makyaj öncesi sürdüğünüz nemlendiriciler cildinize doğal bir bronzluk katacaktır.

Bunun yanı sıra parfüm şişesinin dibinde kalan ve bir türlü kullanmadığınız o parfümü vücut losyonunuzun içerisine ekleyebilirsiniz.

ALKOL EKLEYİN

Kırılan ve dağılan ürünlerinizi eski haline döndürmek için alkol kullanabilirsiniz. Kırılan toz ürünlerinizi bir kabın içerisine alın ve üzerine saf alkol ya da bebek kolonyası ekleyerek karıştırın ve dondurun.

BUZDOLABINDAN YARDIM ALIN

Buzdolabının makyaj malzemeleri için iyi bir koruyucu olduğunu duymuş muydunuz? Dudak kalemlerini, ojeleri, rujları ve parfümleri bir kutunun içerisine yerleştirip onlara buzdolabınızda bir yer açın!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal