Kalıcı Makyaj Teknikleri

Kalıcı makyaj güzellik, kişisel bakım ya da dövme, sağlık ve hızlı büyüyen çeşitliliğin bir parçasını oluşturmaktadır.

15.06.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:05) Kalıcı Makyaj Teknikleri

Dökülmüş kaşlarınız varsa, kozmetik bir dövme size yardımcı olmaktadır. Dudak dövmesi rujun yarattığı kanamayı ortadan kaldırabilir ve dudak çizgisine anlam verebilir. Renkli şekilde yapılan dudak dövmesi ile dudak izleri kayboluyor gibi görünse de aslında kaybolmamaktadır.

Eyeliner ya da Dipliner dövmesinden sonra birkaç yıl gözlerinize bir şey yapmanız gerekmeyecektir.

Kozmetik dövme: Kötü bir dövme sanatçısının elinde iltihap kapmış bir alan meme ucunun görünümünü iyileştirmek kadar ciddi etkilere sahiptir.

Kozmetik dövme yaptırmadan önce sanatçınızın kimliğini dikkatlice araştırın. Eski müşterilerle iletişim kurmak istediğinizi belirtin. Önce ve sonra fotoğrafları görmek istediğinizi belirtin. Enfeksiyon riskinden kaçınmak için ideal olarak bir kozmetik cerrah tarafından önerilen lisanslı bir Estetisyenle çalışmak sağlığınız açısından çok önemlidir. Estetisyeninizin steril tek kullanımlık eldiven ve sterilize edilmiş ekipmanlar kullandığından emin olun.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır

Kalıcı makyaj dövme yaptırmak gibidir. Cildinize kalıcı makyaj uygulayan kişi derinize nüfuz eden ve pigment bırakan bir iğne kullanmaktadır.

Doğru sterilizasyon, çok önemlidir.

Kalıcı Makyaj Uygulaması

Kalıcı makyaj uygulanmadan önce, kullanılacak boyaya karşı alerjik reaksiyonunuz olup olmadığını kontrol etmek için cildiniz baz alınarak küçük bir test yapılır.

Bundan sonraki adımda, makyaj sanatçısının önerilerine dayanarak renk seçeneği yapmalısınız. Dövme sanatçısı daha sonra dövülecek alana taslak çıkartmak için steril bir cerrahi kalem kullanacaktır. Daha sonra cildinize anestezik jel sürecektir.

Kontak lens kullananlar için kalıcı makyaj;

Kontak lens kullananların gayet iyi bildiği gibi, normal şartlarda kesinlikle göz yakınına, kirpik dibine ya da göz pınarına kalem dahi çekmeleri sakıncalıdır. Fakat kalıcı makyaj uygulaması bu anlamda Eyeliner ile kontak lens kullanıcılarına hatırı sayılır bir kapı açmıştır. Simetrik ve milimetrik sorununu ortadan kaldırıp lens kullanan ve makyajsız yapamayanlar için mükemmel bir tekniktir.

İçi boş titreşimli bir iğne kullanarak, sanatçı veya teknisyen derinin üst katmanına işlem uygulayacaktır. İğne cilde her girdiğinde, iğnenin açtığı deliğe bir damla boya aktarılır. Hafif bir batmalar hissetmeniz çok normaldir.

Kalıcı makyaj uygulandıktan sonra, rengin kalıcı gölgesine ulaşması yaklaşık üç hafta kadar bir zaman alır.

Makyaj ilk yapıldığı haftalarda oldukça koyu renkli görünecektir, fakat zamanla olması gereken hali alacaktır. Çevresindeki doku kırmızı, şişkin ve parlak görünecektir.

Kalıcı Makyajda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Enfeksiyonu önlemek ve şişliği almak açısından antibiyotik merhem veya soğuk kompres kullanabilirsiniz. Güneşten ve ısı ile alakası olan ultraviyole ışıklarından mutlaka kaçınmalısınız. A ve B spektrumunu birkaç hafta boyunca bloke eden güneş koruyucuların kullanmanız sağlığınız açısından en faydalı olanıdır. Enflamatuar sonrası renk değişikliklerini önlemek içinde önemlidir. Komplikasyonlar nadiren görünür ancak dövme boyası enfeksiyon veya alerjik reaksiyonları içerebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal