Balkon Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Kentlerde yaşayan insanlar, kentin betonlaşması, trafik vs. gibi stresinden uzaklaşmak için yaşamak istedikleri evlerinde, kendilerini, huzurlu ve mutlu hissetmek isterler. Artık kentlerde çok az evin bahçesi bulunmaktadır. Bahçesi olmayanlar, balkonlarında yaşanabilir bir alan yaratarak, yaşamak istiyorlar.

15.06.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:59) Balkon Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bahçesi ve Balkonu olan insanlar, en işlevsel ve doğal yollarla, bahçe ve balkonlarını yaşanabilir yerler haline getirebilirler.

Balkon Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Balkon ve Bahçe Dekorasyonu nasıl yapılır, sorusuna verilebilecek pratik ve daha az maliyetli seçenekler ve yöntemler vardır. Bu makale balkon bahçe dekorasyonunun nasıl olduğu seçeneklerin ve balkon ve bahçenizin dekorasyonu konusunda yöntemlerin neler olabileceğini, sizlere aktarmak için yazılmaktadır. Seçenekler ve yöntemler aşağıda yer alacaktır.

Öncelikle balkon ve bahçe dekorasyonu nasıl yapılır, konusunda doğru bir planlama yapmak gerekir. Plan yaparken, balkon bahçe dekorasyonu nasıl yapılır konusunda, bahçenin, balkonun özellikleri ve alanı göz önüne alınarak, bir taslak çıkartmak çok işlevsel olabilir. Taslağı çizdikten sonra aşağıda verilecek pratik, işlevsel ve kullanılışlı özellikler dikkatte alınarak, çok güzel bir balkon ve bahçede mutlu ve huzurlu yaşamak mümkün.
Kentte yaşayan bir insan için, ağaçlar, çiçekler, bunların üzerinde uçan kuşlar kelebekler yani doğal bir yaşam alanının mutluluğunu ve huzurunu başka hiçbir şeyde bulunmaz. Bahçenizde hava almak, parıldayan güneşte, güneşlenip, ağaç ve çiçeklerin içende oturmanın, uyumasın keyfini çıkarmak mümkün.

Bahçe dekorasyonu nasıl yapılır?

Bahçe dekorasyonu konusunda çok işlevsel, pratik, güzel, doğal yöntemler vardır. Öncelikle, bunlardan bahsedilecektir.

1. Çardak; güneşten, yağmurdan, kardan korunmak için bir çardağa sahip insanlar çok şanslıdır. Ahşaptan yapılmış bir çardak oldukça doğal bir görüntüye sahiptir.
2. Oturma alanı; ahşaptan yapılmış bir oturma alanı insana huzurlu doğal bir duygu verir.
3. Barbekü alanı; bahçe düzenlemesi yaparken, dostlarımızla, sevdiklerimizle geçireceğimiz bir barbekü ortamı, insanlar açısından oldukça mutluluk vericidir.
4. Ağaçlar; yaşanılan bölge özelliklerine göre ağaçların yaşama olanaklarına ekilebilir. Bu ağaçlar, huzur, oksijen ve doğal güzellik yaratarak, sizi mutlu edeceklerdir.. Defne ve çam, her bölgede, yaz ve kışları yaşadıkları, hiç yaprak dökmedikleri için tercih edilecek ağaç türlerinin başında gelebilir.
5. Çiçekler: Pek çok farklıkta, renk renk çiçeklerin üzerinde uçuşan kelebeklerin güzelliğini kim sevmez?
6. Bitkiler ve sebze ekim alanı: Bahçeniz büyük ise, pratik çitlerle, ekim alanını oturulan yerden ayırarak özelleştirebilirsiniz.
7. Çitler: Bahçeyi çevreleyen çitler doğal ahşaptan olabileceği gibi doğal sarmaşıklardan da olabilir.
8. Evcil hayvanların yaşadığı yuvalar: Bizim sevgiyi karşılıksız paylaştığımız hayvan dostlarımıza, ahşaptan yuva yapabiliriz.
9. Yer döşemesi: Bahçenin topraktan ve bitkilerden oluşması gerekir, ama oturulan alan, taş, kalebodur gibi yer döşemesiyle düzenlenebilir.
10. Mobilyalar: Mobilyaların ahşap olması bahçede yaşarken daha doğal bir duyguya sahip olmamızı sağlar.
11. Işıklandırma: Bahçeler için saplı solar aydınlatmalar oldukça işlevseldir.
12. Aksesuarlar: Bahçemizdeki aksesuarların manevi değeri olanlardan seçilmiş olması bizi daha yuvamızda hissettirir.
13. Küçük bir havuz: Bahçemizde, küçük de olsa su dolu bir havuz, şırıldayan bir fıskiyenin sesi oldukça mutluluk vericidir.
14. Minderler: Bahçedeki mobilyalarımızın üzerine sereceğimiz renkli ve çiçekli minderler oldukça doğal bir görüntü yaratır.

Kentte yaşayan insanlar bir balkonları varsa çok şanslılar. Maalesef artık yeni yapılan binalarda alandan kazanmak için balkon yapılmıyor.

Balkon Dekorasyonu Diğer Fikirler

Balkon dekorasyonu konusunda fonksiyonel, pratik, zevkli ve doğal yöntemler vardır. Bu yazıda bir balkon düzenlerken, nelere dikkat edilebilir gibi pratik, işlevsel, zevkli olasılıklardan bahsedilecektir.

1. Koltuk, sedir, sandalye, sandık gibi mobilyalar rahat oturulabilir özellikte olmalıdır.
2. Minder, yastık oturmak için oldukça işlevseldir.
3. Masa, pek çok çeşitte masa seçilebilir.
4. Duvar döşemesi, taş, ahşap olabileceği için çeşitli renkte boya da olabilir.
5. Yer döşemesi: kolay temizlenebilir özelliklerden seçilmelidir.
6. Işıklandırma: duygusal dünyanızın zevkine göre bir seçim yapabilirsiniz.
7. Çiçekler: çok çeşitli türde çiçek ekimi yapılabilir.
8. Bitkiler; domates, salatalık, kabak gibi bitki ve sebzeler ekilebilir.
9. Küçük ağaçlar
10. İşlevsel dolaplar
11. İşlevsel raflar
12. Sarkaçlar
13. Saksılar
14. Hasır, Kilim

Balkonumuza kendi zevkimize göre yukarıda verilen seçeneklerden yararlanılabilir. Bunlar balkonda doğal, huzurlu mutluluk verici bir hayat yaşamamızı sağlayan seçeneklerdendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal