Kahve Telvesi ile Cilt Bakımı

Kahve telvesi ile cildinizde mucize etkiler yaratabileceğinizi biliyor muydunuz? Kahve telvesi ile cilt bakımı yapmak hem kolay hem de oldukça sağlıklı yöntemlerden biri. Haberimizde kahve telvesi ile yapabileceğiniz maskeleri ve faydalarını bulabilirsiniz.

15.06.2020-16:04 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:03) Kahve Telvesi ile Cilt Bakımı

Kahve, gün içinde tüm ruh hallerine yakışan bir içecek olduğu gibi cildiniz için de elinde geleni yapıyor.

Kahve Telvesinin Cilde Yararları Nelerdir?

Türk kahvesi günlük hayatta en çok tükettiğimiz içeriklerden biri. Kahve içtikten sonra telvesini yüzünüze sürmeniz bile cildiniz için yeterli nemi sağlayacaktır. Faydaları sadece nem vermekle bitmeyen kahve telvesini vücut bakımında ve göz bakımında da kullanabilirsiniz.

• Kahve telvesi ile Peeling yaparak yüzünüze uyguladığınızda cilde doğal bir canlılık kazandırır. Yağlı ciltlerin parlak görünümünün önüne geçer ve kuru ciltlerin doğal nem ihtiyacını karşılar. Tüm cilt tipleri için kahve peelingi yapabilirsiniz.

• Kahve telvesini tonik olarak kullanabilirsiniz. Sabah tükettiğiniz kahvenin telvesini ister yüzünüze sürerek 5-10 dakika kadar bekleyin. Ilık su ile duruladıktan sonra doğal bir canlılık kazandığını göreceksiniz. Günce canlı ve taze bir ciltle başlamak için kahve telvesini kullanabilirsiniz.

• Kahve telvesi ten bakımında önemli olduğu kadar göz bakımı için de etkilidir. Göz altı şişlikleri ve morlukları birçoğumuzun sorunları arasında. Bu sorunların önüne geçmek için kahve telvesini göz altlarınıza uygulayabilirsiniz.

• Kahve telvesinin faydaları arasında yüzü ölü derilerden temizlemek de vardır. Aynı zamanda cilt sorunlarının önüne geçmeye de yararlıdır.

Kahve Telvesi ile Nasıl Peeling Yapılır?

Peeling yapmak cilt bakımın en önemli adımlarından biri. Bunun için kimyasal ürünler kullanmak yerine sağlığınıza hiç zararı olmayacak doğal ürünleri tercih edebilirsiniz. Kahve telvesi cildin ihtiyacı olan bakımı tek başına yapabileceği için Peeling yapımında doğru bir seçim olacaktır. Kahve telvesi ile cilt bakımı yaparak yüzün ihtiyacı olan nemi verebilir ve canlı bir görünüm kazanabilirsiniz.

• Kahve telvesi ile Peeling yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 tatlı kaşığı kahve telvesi, 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı su.

• Tüm malzemeleri küçük bir kap içinde karıştırın. İyice karıştıktan sonra yüzünüze sürebilirsiniz.

• Yüzünüze masaj yaparak nazikçe yedirin ve 10-15 dakika bekletin.

• Son olarak ılık su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Peeling bakımını haftada 2 kez yaparak canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kahve Telvesi ile Göz Altına Nasıl Bakım Yapılır?

Kahve telvesi ile cilt bakımı yaparken göz çevresinde de kullanabilirsiniz. Göz altı morlukları ve göz torbaları gibi sorunlarınıza varsa haftada 3 kez kahve telvesi ile göz altına masaj yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece telveyi göz altınıza masaj yaparak uygulamak. 5-10 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile gözlerinizi yıkayabilirsiniz. Kahve telvesi ile yapabileceğiniz göz bakımı yorgunluk belirtilerini de ortadan kaldıracaktır. Aynı zamanda kırışıklık oluşumu engeller ve uzun süre kullandığınızda gözlerin nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal