Kilo Verememenizin Nedenleri Bunlar Olabilir

Uzun süreli yapılan diyetlere rağmen kilo verememenizin sebepleri diyet yaparken dikkat etmediğiniz önemli noktalar olabilir.

21.01.2019-14:31 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-15:12) Kilo Verememenizin Nedenleri Bunlar Olabilir

Uzun süreli yapılan diyetlere rağmen kilo verememenizin sebepleri diyet yaparken dikkat etmediğiniz önemli noktalar olabilir. Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için dikkat edilmesi gerekenler:

UYKU: Düzenli ve yetersiz bir uyku rutini kilo vermenizi engelleyebilir ve hatta kilo almanıza bile neden olabilir. Diyete başlamadan önce kendinize düzenli bir uyku rutini oluşturmanız bu sorunu çözecektir.

FAZLA ŞEKER: Şeker tüketimini tamamen bırakmak her ne kadar çok zor olsa da şeker en büyük diyet düşmanıdır. Şeker beyin hücrelerini etkileyerek kısa süre sonra tekrar şeker tüketme ihtiyacınızı doğuruyor. Bu sorunu çözmenin bir yolu sabah kalkınca protein tüketmektir.

HIZ: Yemeği hızlı bir şekilde tüketmek beyin hücrelerinin doyma hissini çok geç algılamasına ve sürekli olarak açlık hissi duymanıza neden olur. Bunun için yemeğinizi yavaş bir şekilde küçük lokmalarla ve çok çiğneyerek tüketmelisiniz.

YANLIŞ YAĞ TÜKETİMİ: Tekli ve çoklu doymamış yağlar, doymanızı sağlıyor ve yağı enerjiye dönüştürüyor. Bitkisel bazlı zeytinyağı, avokado yağı gibi yağları kullanarak çok daha sağlıklı bir besin düzeni oluşturabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal