Kış Depresyonuna Karşı Alınabilecek Önlemler

Bu soğuk kış günlerinde kendinizi keyifsiz, isteksiz ,yorgun ve halsiz hissediyorsanız ve bu hisler 2-3 haftayla sınırlı kalmıyorsa dikkat! Kış depresyonu yaşıyor olabilirsiniz. Psikolog Sena Sivri, kış depresyonuna karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

21.01.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-14:17) Kış Depresyonuna Karşı Alınabilecek Önlemler

Bu soğuk kış günlerinde kendinizi keyifsiz, isteksiz ,yorgun ve halsiz hissediyorsanız ve bu hisler 2-3 haftayla sınırlı kalmıyorsa dikkat! Kış depresyonu yaşıyor olabilirsiniz. Psikolog Sena Sivri, kış depresyonuna karşı alınabilecek önlemleri anlattı. İşte detaylar...

YATAĞA CEP TELEFONUYLA GİRMEYİN

Uyku düzeninize, yattığınız odanın çok sıcak olmamasına, ışıktan ve televizyon gibi dış seslerden korunaklı olmasına dikkat edin. Yatağınıza yatarken cep telefonunuzu bırakın. Uykudan hemen önce sosyal medyada zaman geçirmek ya da cep telefonundan oyun oynamak uykuyu olumsuz etkiliyor ve güne yorgun başlanmasına neden oluyor.

GÜN IŞIĞINDAN FAYDALANMAYA ÇALIŞIN

Gün ışığından faydalanmak için fırsatlar yaratın. İş molalarını, öğle yemek saatlerini açık havada geçirmeye çalışın. Kapalı mekanda kalmayın, eve hapsolmayın. Çünkü özellikle sabah-öğle arası açık havada geçireceğiniz 20-30 dakika, seratonin salınımını artırarak fayda sağlıyor.

EGZERSİZ YAPIN

Bugüne dek düzenli olarak spor yapma alışkanlığınız olmadıysa bile, artık bunu bir fırsat olarak değerlendirip işe yürüyüş yapmakla başlayabilirsiniz. Haftada en az 3 gün, düzenli, 30 dakika tempolu yürüyüş, sağlığa genel faydalarının yanı sıra mevsimsel depresyona karşı da kişinin kendisini daha iyi ve mutlu hissetmesini sağlayarak katkıda bulunuyor.

SEVDİKLERİNİZE ZAMAN AYIRIN

Sevdiklerinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla sıkı ilişkiler içerisinde olmanız ruhunuzu besleyecek ve depresyona karşı güçlü bir savaşçı olarak size destek olacaktır.

SAĞLIKLI BESLENMEYE ÇALIŞIN

Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Duygudurumu çökkünken seratonin salınımı azaldığından hamur ve tatlı isteği artıyor. Bunun önüne geçmeye çalışın. Karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenmekten kaçının. Çünkü aksi halde, size o anda iyi gelen besinler aşırı tüketildiğinde kilo alımına yol açarak, daha da mutsuz olmanıza neden olabiliyor.

YENİ İLGİ ALANLARI BULUN

Yeni ilgi alanlarınız olsun. Hobi edinin. İş, ev, okul, çocuk sorumlulukları arasında kendinize zaman ayırın ve zihninizi boşaltmanıza yardımcı olacak bir aktivite ile uğraşın. Zihninin boşalması kişileri sorumluluklarından uzaklaştırırken, nefes almalarını ve psikolojik açıdan rahatlamalarını sağlıyor. Aksi halde depresyon daha kolay ve daha yoğun yaşanabiliyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal