Kenevir Sütü Nasıl Hazırlanır? Kenevir Sütü Tarifi

Kenevir sütü, öğütülen kenevir tohumlarından çıkartılan özün ve suyun bir buluşmasıyla oluşan bitkisel içecektir. İnek sütüne seçenek olarak kullanılabilir ve veganlar için idealdir.

Kenevir Sütü Nasıl Hazırlanır? Kenevir Sütü Tarifi

Bu bitkisel sütün yapılması kolaydır. Soğuk ve direkt güneş ışığı almayan kuru bir yerde muhafaza edilirse üç güne kadar dayanabilir. Tarif, badem ya da soya sütü gibi bitkisel süt tariflerine oldukça benzer.

KENEVİR SÜTÜ TARİFİ

MALZEMELER

  • 150 gram kenevir tohumu
  • 1 litre su
  • Şeker veya doğal tatlandırıcı: Bal, stevia, tarçın, hurma v.b.
  • Bir tutam tuz

HAZIRLANIŞI

  • Kenevir tohumlarını bir litre suyun içinde yaklaşık iki saat bekletin.
  • İki saat bekleyince, karışımı bir blender’a alın. Karışımın hepsini aynı anda koymamak en iyisidir. Parça parça ilave ederek pürüzsüz bir karışım olacak.
  • Bir süzgeç ya da bitkisel bez yardımıyla karışımı süzün. Kalan kalıntıları kurabiye, ekmek, müsli ya da bisküvi yapımında kullanabilirsiniz.
  • Bir tutam tuzu ilave edin ve zevkinize göre tatlandırın.
  • Sütü bir şişeye koyun ve tadını çıkarın!

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri