Kadınların Gelecek İlişkileri İçin Tehlike Çanı: Dady Issues Nedir?

Kadınların hayatlarındaki ilk erkek babalarıdır. Ancak onlarla kurulan ilişki sonraki yıllarda diğer erkeklerle kuracakları ilişkileri belirler.

12.09.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-18:26) Kadınların Gelecek İlişkileri İçin Tehlike Çanı: Dady Issues Nedir?

Babaları ile olan sorunları kadınları tahmin edilenden daha çok etkiler. Öyle ki ciddi bir ilişki yürütmek bile imkansız hale gelebilir.

DADY ISSUES NEDİR?

Bazı kadınların “Neden ben mutlu bir ilişki yaşayamıyorum?” sorusunun değişik cevapları olabilir ama bu haldeki pek çok kadının ortak bir sebebi vardır: “Dady issiues” olarak adlandırılan ve Türkçeye baba olayları ya da meselesi olarak çevirebileceğimiz bir kavram. Bu problemin somut bir bilimsel açıklaması yoktur, fakat bir kadının erkeklerle olan yakınlık problemleri ile babasıyla ilişkisi arasında sıkı bir ilişki mevcuttur. Psikolojide “baba meseleleri” (daddy issues) olarak ifade edilen bu hal, “baba kompleksi” olarak da ifad eedilir. Dady issues, hem kadınlarda hem de erkeklerde olabilir ancak kişisel ilişkiler anlamında, genellikle çocukluk aşamasında babalarıyla sağlıksız ilişkileri olan, sevgiye, korunmaya ve teyide devamlı gerek duyan ama bir yandan da asi olan kadınların yaşlı erkekleri seçmelerini anlatan popüler bir açıklamadır. Fakat babanın sevgisini telafi etmek için öteki bir erkeğin sevgisini kazanma gayreti ve arzusu ile erkeklere güvenilmeyeceğine dair içsel inancı devamlı bir çatışma oluşturarak duygu ve hareketleri olumsuz bir biçimde yönlendirir. Bunun neticesinde meydana gelen durum ise ruhsal karmaşa, kötü ilişkiler ve hayal kırıklığı oluşturur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal