Kadınlar Erkeklere Oranla Daha mı Fazla Empati Kurar?

Kadınlar ve erkekler arasında farklılıkların olduğunu her ortamda görmekteyiz. Kadınlar ve erkekler aynı olaylara farklı yaklaşımlar gösterir. Bunun da nedeni empati kurma açısından kaynaklanmaktadır.

01.07.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-17:58) Kadınlar Erkeklere Oranla Daha mı Fazla Empati Kurar?

Prof. Dr. Sultan Tarlacı, kadınların ve erkeklerin beyinsel ve davranışsal olarak farklı olduğunu ifade ederek kadınların daha çok evrensel şefkate önem verirken, erkeklerin de adalet ve dürüstlük kavramı ölçülerini esas aldıklarına sözlerine ekledi.

KADINLAR VE ERKEKLER ARASINDAKİ EMPATİ FARKI

Hepimiz kadınların daha duygusal, erkeklerin ise mantıksal kararlar aldıklarını biliriz. İkilem durumlarda kadın ve erkeklerin göstermiş oldukları tepkiler farklıdır. Bu tür durumlarda erkekler bir şeyi yapmak ya da yapmamak hakkında bir ikilemde kalır. Kadınlarda ise eğer verilecek bir karar varsa o kararın insanları kişisel ve duygusal nasıl etkileyeceği açısından değerlendirilir. Kadınlardaki kararlar, başka insanları önemsemede güdülenirken, erkeklerde bu davranış somut bir kavram olan adalet üzerinden şekillenir. Bu durumun sinirsel beyin temelindeki yapı yine empati kurma becerisidir.

Kadınların iyi ya da kötü fark etmeksizin insanlar ile empati kurduğu bir gerçektir. Tabi yapılması gereken bir şey varsa kadınlar bunu yapar ama buna rağmen kişi için üzülür. Fakat erkekler bu durumda yaptığı şeyden sonra acı duymaz. Erkeklerin sadece iyi insanlar ile empati kurduğunu söyleyebiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal