İlişkilerde Neden Bağlanma Sorunu Yaşarız?

İlişkilerde yaşanan bağlanma sorunun nedenlerini hiç merak ettiniz mi? Bağlanma sorunu birçok kişinin ilişkilerinde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Peki, bağlanma sorunu nedir? Bağlanma sorunun nedenleri nelerdir? Bağlanma korkusundan kurtulmak için neler yapılabilir? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

01.06.2020-18:20 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-18:14) İlişkilerde Neden Bağlanma Sorunu Yaşarız?

Bağlanma sorunu birçok kişinin ilişkilerini sürmesine engel olan psikolojik bir problemdir. Bu problemin üstesinden gelmek için gerekli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bağlanma sorunu ile ilgili merak edilenlere haberimizin içeriğinde ulaşabilirsiniz...

 

BAĞLANMA SORUNU NEDİR?

Bağlılıktan hoşlanmayan ve ömrünün sonuna kadar aynı kişiyle yaşayabileceğini düşünmeyenler insanlardır. Hayatlarının her aşamasında “biz” değil “ben” olarak hareket etmekten hoşlanırlar. Yaşadıkları ilişkilerde hep daha iyisinin olabileceğine dair olan inançlarını canlı tutarak yeni kişilere kalplerini daima aralık bırakırlar. Bu kişilerin ruh halleri devamlı değişkenlik gösterir. En korktukları kelime muhtemelen ilişki olacaktır.

 

NEDEN BAĞLANMA SORUNU YAŞARIZ?

Bilinç altında dile getirilemeyen pek çok korku ve kaygı yüzünden bağlanma sorunu yaşarız. Ayrılmaktan ya da kaybetmekten korktuğu için bağlanmaktan korkmak, mutsuzluktan korktuğu için bağlanamamak. Sevgilinin varlığı ne kadar mutlu ediyorsa, yokluğu ya da yok olacağı olasılığı, o derecede korkutucu ve kaygı vericidir. Ayrılınca ya da kaybedince çekilecek acılar, birçok insan için depresyona sebep olur. Bu nedenle hep kendini geride tutar, duygularını saklar, ilişkiye kendini açamazlar.

 

BAĞLANMA KORKUSUNUN TEDAVİSİ VAR MI?

Bağlanma korkusu olan bireylerin hayatına kimseyi kalıcı bir şekilde alamamaları psikolojik belirtilere yol açmakta, zaman zaman da artan çaresizlik ve mutsuzluk duygularıyla daha ağır psikiyatrik hastalıklara doğru ilerlemektedir. Durum ciddileşirse psikoterapi tedavisine kadar gidebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal