İncirli Çikolatalı Mus Tarifi

Tatlı severler için inanılmaz bir tarif daha geliyor. İncirli çikolatalı mus, sizleri tatlıya doyuracak ve pratikliğiyle yüzünüzü güldürecek bir tariftir.

14.12.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-08:49)

 İncirli çikolatalı mus,  sizleri tatlıya doyuracak ve pratikliğiyle yüzünüzü güldürecek bir tariftir. Tatlı severler için inanılmaz bir tarif daha geliyor.

MALZEMELER

225 gram bitter çikolata
30 adet orta boy marshmallow
2 su bardağı krema

YAPILIŞI

Büyük bir kaseye çikolata marşmelov ve ve 1 bardak kremayı koyun. Mikrodalgada mraşmelovlar eriyene kadar iki dakika ısıtın. Eğer marşmelovlar erimezse 15 saniye daha ısıtarak karışım pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Yaklaşık 45 dakika oda sıcaklığında bekletin. Karışım soğuduktan sonra çırpma teliyle en yumuşak formuna gelene kadar çırpın. Bu karışımdan bir fincanı sos olarak kullanmak için daha küçük bir kaseye koyarak buzdolabına koyun. Geriye kalan kremayı yarısı kalan karışıma ekleyin ve tamamen birleşene kadar karıştırın. Daha sonra buzdolabına koyduğunuz sosu da nazikçe bu karışıma ekleyin. Daha sonra ortaya çıkan karışımı 110 gramlık 8 sufle kabına bölüştürün. En az 2 saat mümkünse bir gece boyunca buz dolabında soğutun. 

İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha çırpılmış krema veya yaprak çikolata dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal