Hurma Reçeli sağlıklı ve lezzetli bir reçeldir. Oldukça kolay bir şekilde yapılabilen bu reçeli, sizlerde mutfağınızda çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Peki, hurma reçeli nasıl yapılır? İşte tarifimiz haberimizde...

MALZEMELER:

1 kilo olgun cennet hurması

3 su bardağı toz şeker

1 bardak sıcak su

Yarım limon

YAPILIŞI:

  1. Olgun cennet hurmalarını güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. İster elma dilimi şeklinde, isterseniz de küp şeklinde doğrayabilirsiniz.
  2. Doğranmış cennet hurmalarını reçeltenceresinin içerisine alın ve üzerlerini toz şeker ile kaplayın.
  3. Şekere yatırmış olduğunuz cennet hurmalarını bir gece (12 saat) buzdolabında bekletin.
  4. Ertesi gün suyunu salan cennet hurmalarının üzerine bir bardak sıcak su dökün ve ocağa alın.
  5. Reçelinizi orta ateşte kaynamaya bırakın. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin ve üzerinde oluşan köpükleri düzenli olarak sıyırın.
  6. Cennet hurması reçeliniz koyu kıvama gelince üzerine yarım limonu sıkın.
  7. Limon suyuyla da bir taşım kaynayan cennet hurması reçelinizi artık ocaktan alabilirsiniz.
  8. Reçeli 5 dakika dinlendirdikten sonra kepçe ile kavanoza doldurabilirsiniz.
  9. Sıcak suda sterilize olan kavanoz kapağı ile reçel kavanozunuzu sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Hazırlamış olduğunuz cennet hurması reçelini 12 saat sonra serin ve kuru bir ortama alabilirsiniz. Reçelinizi buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın