Kekik Suyu Adet Söktür mü?

Adet dönemi gecikmesini ağrılı geçiren kadınların en sık merak ettiği sorulardan biri kekik suyu adet söktürür mü? sorusunun cevabını sizin için haberimizde bir araya getirdik…

17.05.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 10.08.2021-16:48)

Birçok kadının yaşadığı adet gecikmesi oldukça ağrılı bir süreçtir. Günlük yaşantıyı bir hayli etkileyen adet ağrısı için bitkisel yöntemlerin detaylarını haberimizde bir araya getirdik. Peki Adet söktürmek için ne yapılmalı? Adet söktürmenin yolları nelerdir? Kekik suyu adet söktürür mü? İşte adet sancısına iyi gelen doğal yöntem…

Kadınların en çok sorunlarından olan adet dönemleriyle ilgile en çok merak edilen konular arasında adet söktürmek için ne yapılması gerektiğidir. Adet düzensizliği farklı nedenlerden kaynaklanan can sıkıcı bir durumdur. Stres, depresyon, bulaşıcı hastalık, aşırı egzersiz gibi vücut kimyasında değişikliğe neden olan durumlardan kaynaklı adet düzenliği oluşabilir. 

Adet düzensizliği ve adet kanamasının olmaması şiddetli ağrılara neden olur. Şiddetli ağrıları engellemek için yapılacak en iyi çözüm adet düzenini dengelemek için bitkisel çözümlere başvurmak olacaktır. Bitkilerin bir çok şifası olduğu bilinmektedir. Doğanın bizlere sunduğu bu mucizeden faydalanmak en mantıklı seçim olacaktır. Elbette her bitki her hastalığın çözümü değildir. Bu yüzden hangi bitkinin hangi hastalığa iyi geldiğinin bilinmesi gerekir. İşte biz de sizler için adet söktürmede kullanıldığında inanılmaz faydalar sağlayan kekik suyunu araştırdık...

KEKİK SUYU ADET SÖKTÜRÜR MÜ?

Antibakteriyel özellikleriyle bilinen kekik sivilcelerle savaşmada birebirdir. Sağlık ve cilt üzerinde oldukça faydaları bulunan kekik yapılan araştırmalara göre adet düzensizliğinde çok iyi bir çözüm yolu olduğu belirtilmiştir. Adet söktürmede özellikle kekik çayının iyi geldiği adet söktürücü etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. 

Kekik çayı, adet söktürücü özelliğinin yanında adet dönemleri sancılı geçenler için adeta kurtarıcı olacaktır. Adet kanamasının oluşmaması ya da çok az gelmesi adet döneminin sancılı geçmesine neden olacaktır. Kekik çayı sayesinde adet söktürüleceği için adet kanaması oldukça normal düzeyde gelecek ve sancılı bir dönem yaşamadan rahat bir dönem geçirmenizi sağlayacaktır.

Yaşanan bu ağrıların dışında adet döneminde hormonal değişiklikten kaynaklı oluşan sinir ve stres gibi etkenlerin azaltılmasında büyük bir etkisi olacaktır. Kekik çayı sakinleştirici özelliği nedeniyle bu dönemde yaşanan gerginliği gidererek sakin bir süreç geçirilmesini sağlar.

kekik suyu

ADET SÖKTÜRÜCÜ KEKİK ÇAYI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik

- 1 fincan sıcak su

- 1 çay kaşığı süzme bal

ADET SÖKTÜRÜCÜ KEKİK ÇAYININ HAZIRLANIŞI

- Öncelikle kurutulmuş kekik eğer ufalanmamış ise el yordamıyla bir güzel ufak hale getirilir. 

- Daha sonra bir yemek kaşığı kadar bir cezveye katılır ve üzerine 1 fincan sıcak su ilave edilerek 3 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır ve altı kapatılarak 1 çay kaşığı süzme bal ilave edilir. 

- Ardından on dakika kadar demlenmeye bırakılır. 

- Bir hafta boyunca günde sadece bir fincan bu kekik çayı içilirse adet söktürmeye oldukça fayda sağladığı görülmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal