Adet Sancısına İyi Gelen Doğal Çözümler

Adet döneminde birçok kadın, adet öncesi ya da kana döneminde adet sancısı çeker. Peki adet sancısına ne iyi gelir? İşte sizin için hazırladığımız adet sancısına iyi gelen çözümler…

10.04.2021-18:01 - (Son Güncelleme: 10.04.2021-18:08) Adet Sancısına İyi Gelen Doğal Çözümler

Regli dönemi, halk arsındaki adıyla adet kanması olarak bilinen, kadınların en hassas oldukları dönemlerdir. Birçok kadın bu adet döneminde şiddetli sancı hisseder. Peki adet sancısına ne iyi gelir? İşte detaylar…

Adet dönemi, tıpta dismenore olarak adlandırılır. Acılı ve yaşam kalitesini oldukça düşüren bir durumdur. Kadınların çoğunluğu adet sancısı sorunu yaşamaktadır. Adet sancısı genellikle karnın alt kısımlarında aralıklı olarak gelen kramplardır. Bu sancı vücudun farklı bölgelerinde de hissedilebilir.

Sancıya bulantı, kramp, halsizlik vb. gibi şikayetlerde eşlik edebilir. Bu sancılara evde uygulayacağınız doğal yöntemler ile müdahale edilebilir.

ADET SANCISINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

1) Karnınıza veya Ayaklarınızın Altına Sıcak Su Torbası Koyun

Adet sancısını geçirmek için etkili olan ilk yöntem karınıza ve ayaklarınıza sıcak su torbası eklemek.

Yatarken karnınıza veya ayaklarınızın altına sıcak su torbası koymak genelde regl sancısını hafifletir. Ancak suyun çok sıcak olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz.

2) Karın Bölgenize Masaj Yapın

Regli döneminde özellikle alt karın bölgenize yapacağınız masaj kendinizi daha iyi hissetmenizi neden olacaktır. Parmak uçlarınız ve avuç içiniz ile ufak dairesel hareketlerle yapacağınız masaj kaslarınızın rahatlamasına neden olur.

3) Bitki Çayı İçin

Adet sancısı bitki çayı ile giderilebilir. Özellikle bu dönemde zencefil, papatya, rezene, ıhlamur, tarçın gibi bitki çaylarını tüketmeniz ağrılarınızı hafifletme konusunda yardımcı olacaktır. Ayrıca bu çayları tüketmek sizi sakinleştirecektir.


4) Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin

Adet döneminde de en önemli konulardan biri sağlıklı beslenmedir. Tuz vücutta ödeme sebep olacağından, adet dönemine en az bir hafta kala tuz alımına dikkat etmelisiniz.

Magnezyumun adet kramplarını azalttığı bilinmekte. Dolayısıyla bu süreçte muz, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, fıstık, ceviz, badem, havuç, soya fasulyesi, tahıl ürünleri, hurma, kereviz, pırasa ve kakao gibi magnezyumdan zengin besinler tüketmeye dikkat edin.

5) Düzenli Egzersiz Yapın

Düzenli olarak yapacağınız egzersizler bu dönemde vücudunuzda beta-endorfin maddesinin salgılanmasını sağlayacak, bu durumda ağrılarınızın önüne geçektir.

Yapılan araştırmalara göre, haftada 3 gün 30 dakika kadar egzersiz yapmak vücudun doğal ağrı kesicisi olan beta-endorfin maddesinin salgılanmasını sağlıyor.

6) Stresten Uzak Durun

Yapılan araştırmalarda stresli zamanlarda adet sancılarının daha şiddetli hissedildiği gözlenmiştir. Stresle başa çıkma yöntemleri bu süreçte en büyük destekciniz olabilir. Eğer ilginiz varsa meditasyon veya yoga çalışmalarına başlayabilirsiniz.

7) İstirahat Edin

Regl ağrısı kesinin çözümlerinde biride dinlenmektir. Ağrınızın başlayacağını anladığınız andan itibaren bir bitki çayı içip uzanın. Dilerseniz uzanırken karnınıza sıcak su torbası koyabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal