Hamileliğin Son Aylarında Egzersiz Yapın

Doğum yaklaştıkça, hamilelikteki fiziksel değişimler daha belirgin hale gelmeye başlar ve hareket etmek her geçen gün daha zor hale gelir. Peki son aylarda hamileler hangi sporları yapabilir? İşte detaylar...

02.07.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-13:01) Hamileliğin Son Aylarında Egzersiz Yapın

Hamilelikte egzersiz yapmak, gebelik sürecinde oluşan ağrılar için faydalı olduğu gibi doğumda da birçok kolaylık sağlamaktadır. Gebeliğin ilk haftalarından itibaren vücutta meydana gelen değişimler, doğru ve güvenli egzersiz pratikleriyle daha dengeli bir şekilde ilerlerken bebeğin gelişimi de düzenli hareket yapmaktan olumlu etkileniyor.

HAMİLELİKTE HANGİ EGZERSİZLER YAPILABİLİR?

Hamileliğin son aylarına yoğun bir şekilde egzersiz uygulamak genellikle herkes için uygun değildir. Ancak bazı egzersizleri doktorunuza danışarak ve mümkünse bir uzman eşliğinde yapmanız. Hamileliğin son haftalarını daha kolay geçirmenize ve doğumda da bedeninizin daha güçlü ve esnek olmasına yardımcı olacaktır.

YÜRÜYÜŞ YAPMAK

Yürüyüş yapmak genellikle tüm hamilelere önerilir. Sadece dinlenmesi gereken hamileler için yürüyüş yapmak sakıncalıdır. Özellikle tempolu yürüyüş yapmak formunuzu korumanıza yardımcı olurken kardiyovasküler sağlığınızı da destekler. Her gün düzenli olarak yapacağınız ya da haftada 3-4 gün ortalama 20-30 dakika bir yürüyüş yapmak hamileliğin son haftaları için uygundur.

VÜCUT AĞIRLIĞI İLE YAPILABİLECEK EGZERSİZLER

Plank, squat ve duvarda şınav gibi egzersizler, kendi vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz oldukça faydalı egzersizlerdir. Özellikle aktif bir hamilelik geçirdiyseniz, son haftalarınızda bir uzmanın yönlendirmesiyle yapacağınız çömelme gibi egzersizler, özellikle kolların ve bacakların güçlenmesini destekleyecektir.

HAMİLELİKTE YOGA VE PİLATES

Yoga ve pilates gibi pratikler, hamilelik dönemine özel olarak tasarlanmış çalışmalar da içerir. Hamilelik döneminizin son aylarında yapabileceğiniz oldukça uygun egzersizlerdir. Hamile yogası ya da hamile pilatesi sınıfına katılmak, düzenli olarak yoga hareketlerini ya da pilates egzersizlerini evde tekrar ederek bedeninizi güçlendirebilir ve dengenizi koruyabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal