3 Malzeme ile El Kremi Yapın

Elleriniz sürekli açıkta kaldığı için dış etkenlerden fazla etkilenmektedir. Bunun sonucu olarak da elleriniz yıpranır ve kurur. Bu sorunları gidermek için hazır kremlere başvurmadan evdeki malzemelerinizle kendi kreminizi yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Evde el kremi yapmanın kolay yolu…

02.07.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-12:26) 3 Malzeme ile El Kremi Yapın

El bakımı için çok fazla para harcamanıza gerek yok. Genellikle cilt bakımı için ya da yemeklerinizde aroma olarak kullandığınız ürünlerle evde kendi kreminizi yapmak çok kolay.  

YUMUŞATICI EL KREMİ NASIL YAPILIR?

Bu kremi yapmak için ihtiyacınız olan üç malzeme gliserin, limon suyu ve gül suyudur. Gliserin, cildinizi yumuşatarak nemi hapseder ve kurumalardan dolayı oluşan çatlakları onarır. Aynı zamanda ciltteki yaraları iz bırakmadan çabuk iyileştirir. Nemli kalmasını sağlar ve cilt bariyerini güçlendirir. Limon suyu ise doğal bir parlatıcı görevi görerek cildi aydınlatır, kuru ciltleri nemlendirir ve tırnakları güçlendirir. Cilt bakımında uzun zamandır bir sürü kadının favorisi haline gelen gül suyu, cildin pH dengesini koruyarak cildi yatıştırır ve nemlendirir.

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı gliserin
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 7-8 damla gül suyu

NASIL HAZIRLANIR?

Öncelikle gliserin ve limon suyunu bir kâseye alarak karıştırın. Ardından gül suyunu bu karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra losyonunuzu hava almayan bir kavanoza boşaltın. Bu sayede losyonunuz uzun süre bozulmadan dayanmasını sağlayacaksınız. Ellerinize uygulayacağınız bu krem uzun süre nem sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal