Netanyahu ateşkese yanaşmıyor: İsrail heyetinin Kahire’ye gitmesine karşı çıktı

İsrail’in Gazze’deki katliamlarının sona ermesi için devam eden ateşkes müzakereleri için Hamas’tan bir heyet Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitti. Fakat İsrail medyası Binyamin Netanyahu’nun İsrail heyetinin Kahire’ye gitmesine karşı çıktığını iddia etti.

05.05.2024-11:19 - (Son Güncelleme: 05.05.2024-11:19) Netanyahu ateşkese yanaşmıyor: İsrail heyetinin Kahire’ye gitmesine karşı çıktı

İsrail’in Gazze’deki katliamlarının sona ermesi için devam eden ateşkes müzakereleri ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Hamas yetkilisi, Gazze'deki çatışmaların sona ermesini sağlamayan hiçbir ateşkes önerisini kabul etmeyeceklerini açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sürerken, ateşkes görüşmeleri de Mısır'da devam ediyor. Hamas heyeti, görüşmeler için Kahire'ye gitti. Ancak İsrail medyasına göre, Başbakan Netanyahu, İsrail heyetinin Kahire'ye gitmesine karşı çıktı.

Netanyahu ateşkese yanaşmıyor

TRT Haber’de yer alan habere göre; Netanyahu'yu anlaşmanın önündeki en büyük engel olarak gören yetkili, "Elimizdeki bilgiler, Netanyahu'nun kişisel nedenlerle anlaşmaya varılmasını engellediğini doğruluyor" ifadelerini kullandı. Hamas'ın askeri kanadı, olası bir Refah operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Netanyahu ateşkese yanaşmıyor: İsrail heyetinin Kahire’ye gitmesine karşı çıktı

"Refah'a kara harekatı düzenlemekle tehdit edenleri başarısızlığa uğratacağız" sözleri dikkat çekti. Kahire'den yapılan açıklamada ise, müzakerelere ilişkin bilgiler paylaşıldı. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, İsrail'in barış karşıtı tutumunun bölgedeki istikrarı tehdit ettiğine dikkat çekti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal