Halıdaki Nar Lekesi Nasıl Temizlenir?

Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı meyvelerin başında gelen nar, bir yerlere damladığı zaman can sıkıcı sonuçlara neden olabilir. Peki halıdan nar lekesi nasıl çıkar? Nar lekesi nasıl çıkar? Gibi en çok araştırılan konuların detaylarını araştırdık.

18.05.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 17.07.2021-12:43)

Faydaları saymakla bitmeyen nar, halıya damladığında istenmeyen sonuçlara neden olabiliyor. Kış mevsimlerinin sevilen meyvelerinden nar lekesi nasıl çıkar? Halıdaki nar lekesi nasıl temizlenir? 

Sıçradığında ya da döküldüğünde çıkarması zor lekeler, evimiz için kabusa dönüşebiliyor. Bu lekelerin başında gelen nar lekesinin özellikle halıdan kolaylıkla nasıl çıkarılacağı merak ediliyor. Oldukça sevilen bir meyve olan nar, taneli bir meyve olduğu için yerken ve yedikten sonra dikkat edilmelidir. Halıların üzerine dökülebilir ya da suyu sıçrayabilir. Bu gibi durumlarda ıslak bir bezle silmek bile çözüm değildir. Kırmızı nar lekesinin çıkması oldukça zordur. Ancak, nar lekesinin çözümü olarak artık limon kolonyası bir çözüm olabilir. Nar lekesi ne kadar taze ise, o kadar çok çıkması kolaydır. Bu yüzden, lekenin tazeyken silinmesine özen gösterilmelidir. Nar suyu lekesi olan bölgenin üzerine, leke tazeyken limon kolonyası döküp bir süre bekletin. Ardından beyaz bir bezle silmeye başlayın. Beyaz bezle bu lekeyi biraz güçlü bir şekilde silmek gerekiyor, çünkü nar çok inatçı bir leke bıraktığı için güç gerektiriyor.

LEKELERDEN KURTULMANIN YOLLARI

Beyaz bir bezle, lekeli bölgenin silinmesinin nedeni, kolonyanın bezin rengini açmasıdır. Renkli bir bez kullanıldığında, halıdaki nar lekesinin üstüne bir de renkli bezin lekesi eklenerek daha da kirli bir görüntü oluşuyor. Bunu önlemenin yolu olarak da beyaz bir bez kullanılarak lekeyi bastırarak silmekten geçiyor. Bu sayede, leke kolaylıkla arınıyor.

nar lekesi nasıl çıkar?

KURUYAN NAR LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kuruyan nar lekesinin çıkması oldukça güçtür. Bu yüzden bastırarak silmek gerekir. Ya da leke çıkarıcı deterjandan bol miktarda kullanılarak silinebilir. Üzerine limon kolonyası dökerek yine beyaz bir bezle silme sonucunda da lekenin büyük oranda azaldığı görülür. Lekenin tamamen çıkması için ise, halı şampuanı ve leke çıkarıcı deterjan birlikte kullanılıp, tel yardımıyla ovulabilir. Bu durumlarda güçlü, sert ve bastırarak temizleme işleminin yapılması oldukça önemlidir. Nar lekesinin giysilerden de çıkması oldukça zordur. Kıyafetler için de aynı işlem uygulanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal