Sararan Giysiler Nasıl Beyazlatılır?

Yazın en çok tercih edilen beyaz kıyafetler, sıcak yaz günlerinin etkisiyle sarara biliyor. Oldukça rahatsız edici bu görüntüyü ortadan kaldırmak için sararan giysiler nasıl beyazlatılır? Sorusunu sizler için hazırladık…

25.06.2021-16:08 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-16:08)

Beyaz kıyafetler oldukça şık duran ancak kullanılması oldukça zor olan parçalardır. Özellikle sıçak yaz günlerinde terlemenin de etkisiyle beyaz kıyafetlerde sararmalar meydana gelebiliyor. Peki sararan giysiler nasıl beyazlatılır? Detaylar haberimizde…

SARARAN GİYSİLER NASIL BEYAZLATILIR?

Beyaz kıyafetler, dikkat edilmesine rağmen kolayca kirlenip, ter ve parfüm etkisiyle de kolayca sararabiliyorlar. Hatta uzun süreli kullanılmayan beyaz kıyafetlerde de sararma meydana gelebiliyor. Oldukça can sıkıcı bir görüntü oluşturan bu durumdan kurtulmak, sandığınız kadar zor değil. 

-Açık renkli kıyafetler yıkanırken çamaşır makinası çok fazla doldurulmamalıdır. Aksi takdirde beyaz çamaşırlarda yıkanırken sararma meydana gelebilmektedir. 

-Beyaz çamaşırlar temizlenirken en sık yapılan hatalardan biri beyaz çamaşırlara çamaşır suyu kullanmaktır. Eğer beyaz giysinizin kumaşı hassas yapıdaysa doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunun için giysinizi sıcak suda ıslatın ve suya limon suyu ekleyin. Bir saat kadar bekletip güzelce yıkayın. Daha sonra temizlendiğini görebilirsiniz.

sararan giysiler nasıl beyazlatılır?

-Karbonat da beyaz çamaşırlarınızı beyazlatmanız için etkili yöntemlerden biri olabilir. Tek yapmanız gereken çamaşır deterjanına bir miktar karbonat eklemek. Sonra  da çamaşırlarınızı aynı şekilde yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal