Fondöten Sürerken En Sık Yapılan Hatalar!

Ten makyajı yaparken eğer özenli davranmazsak yüzümüz patlamış bir tüp gibi görünebilir. Özellikle fondöten sürerken yapılan hatalar makyajın geri kalanını da riske atabilir. İşte yapılmaması gereken hatalar ve yapılması gereken doğrular...

04.04.2019-14:14 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-13:38) Fondöten Sürerken En Sık Yapılan Hatalar!

Bir çok farklı çeşidini piyasadan elde edebileceğimiz fondötenleri yüzümüze sürerken nelere dikkat etmeliyiz? 

NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Fondöten öncesi cildi nemlendirmemek en büyük hatalardan biridir. Fondötenin ciltte daha sağlıklı görünmesi ve cildinizi yumuşatmak için mutlaka nemlendirici uygulamalısınız. Özellikle yağlı ciltlerin sıklıkla düştü bu hata 'Cildim yağlı zaten yeniden nemlendirmeye gerek yok'' düşüncesi yerine yağlı ciltlere özel su bazlı nemlendirici kullanarak cildinizin nem ihtiyacını karşılamalı, fondötenin cildinizde daha doğal durmasını sağlayabilirsiniz. 

SERT DOKUNUŞLAR TAHRİŞ EDER

Fondöteniz cildinize fırçayla verya süngerle uygularken cildinizi tahriş etmemek için sert dokunuşlardan kaçınmanız gerekiyor. Sert olan süngerinizi su ile ıslatıp yumuşak haliyle cildinize uygulamaya özen gösterin. Aynı şekilde fırça kullananlar içinde fırçayı cildinize bastırarak uygulamaktan uzak durun aksi taktirdie cildi tahriş ederek zarar görmesine sebebiyet verebilirsiniz.

DAHA ÇOK KAPATICILIK İÇİN ÇOK FONDÖTEN SÜRMEYİN

Ten makyajı hatalarında en çok yapılan hatalardan biri de fondötenden daha çok kapatıcılık elde etmek için daha çok sürmektir. Kat kat uyguladığınız fondöten cildinizi olduğundan daha yapay ve daha yaşlı görünmesine neden olacaktır. Eğer ki fondötenden kapatıcılık elde etmek istiyorsanız kat kat fondöten uygulamak yerine kapatıcılığı fazla olan bir fondöteni ince bir tabaka halinde uygulamalısınız.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal