Büyük Çocuğunuza Nasıl Banyo Yaptırmalısınız?

Büyük çocuğa nasıl banyo yaptırılmalı? Banyo yaptırırken iç çamaşırı çıkarılır mı? Bütün annelerin çocuklarına özel bölgelerini korumayı öğreterek banyo yaptırması gerekiyor!

03.04.2019-18:16 - (Son Güncelleme: 03.04.2019-18:09) Büyük Çocuğunuza Nasıl Banyo Yaptırmalısınız?

2 yaşından büyük çocukların banyo yaptırılması önemli bir konudur. Her ne kadar siz onun annesi veya babası olsanız da çocuğunuzu banyo yaptırırken özel alanlarını koruma bilincini oluşturmanız gerekiyor.

BANYO YAPTIRMA YÖNTEMİNİ DEĞİŞTİRİN

2 yaş dönemine kadar hangi yöntemle banyo yaptırıyorsanız 2 yaşından sonra değiştirilmeli ve çocuğa özel alanı koruma konusu hakkında bazı bilgilerin aşılanması gerekmektedir. Özellikle banyo yapma vücudun temizlenme alışkanlığının değiştirilmesi ve dikkat edilmesi gerekiyor!

ÇOCUĞU BANYO YAPTIRIRKEN İÇ ÇAMAŞIRI ÇIKARILIR MI?

2 yaş altı bebeklerin banyo yaptırılması kişnin yönlendirmesi saçını yıkaması veya tutma şekillerinin 2 yaş sonrasında değiştirilmesi gerekmektedir. 2 yaşından büyük bir çocuğun vücudunu yıkarken çocuğun kendi vücudunu öğrenmesi tanımasıyla mahremiyet alanlarının korunması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor. Ancak bu iş yine ailede bitiyor! Çocuğunuzu banyo yaptırırken bebeklik döneminde olduğu gibi çırılçıplak değil iç çamaşırı ile banyoya girmesini sağlayın. Bu tutum çocuğun özel alanlarını öğrenmesi ve korumasını anlaması için en önemli adımlardan biri olacaktır.

Çocuğunuzun özel bölgesinin hijyenini yeteri kadar sağlayamayacağı için yine temizliği ebeveynler yapmalıdır. Ancak bu noktada ebeveynin o bölgenin temizliğini alelacelen yaparak çok bakmadan bu süreyi kısa tutması önemlidir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal