Fındıklı ve Mantarlı Ekmek Dilimleri Tarifi

Hem fındığın lezzeti hem de mantarın kendine has etimsi lezzeti ile siz de öğünleri hızlı ve lezzetli bir şekilde geçiştirebilirsiniz.

Fındıklı ve mantarlı ekmek dilimleri ile misafirlerinizin önünü ana yemek öncesi sıcak geçişlerinizi muhteşem bir şekilde sunabileceksiniz.
 
MALZEMELER

100 g mantar
20 g tereyağı
Yarım yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
1 diş sarımsak
20 g iri kırılmış fındık
2 dilim ekmek
50 g taze kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
 
NASIL YAPILIR?

Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin ve dilimlediğiniz mantarları katıp soteleyin. İnce kıyılmış biberiye, ezilmiş sarımsak, fındık ve baharatları katarak 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan kaldırın. Ekmek dilimlerinin bir tarafını ızgarada kızartın. Kızartılmayan yüzeyine tereyağı sürerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. Hazırladığınız mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üzerlerine bölüştürün. Üzerlerini dilimlenmiş kaşar peyniriyle örterek önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye dek 7-8 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırarak sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri