Diyetteyken Neden Hep Yemek Düşünürüz?

Diyetteyken ilk zamanlar gayet yolunda gider. Biraz zaman geçtikten sonra canımız lahmacun, pizza ve hamburger gibi yiyecekler çeker. Peki neden böyle olur? Diyetisyen Nurdan Balakçı cevapladı.

13.02.2019-09:31 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-09:25) Diyetteyken Neden Hep Yemek Düşünürüz?

Diyetteyken ilk zamanlar gayet yolunda gider. Biraz zaman geçtikten sonra canımız lahmacun, pizza ve hamburger gibi yiyecekler çeker. Peki neden böyle olur? Diyetisyen Nurdan Balakçı cevapladı.İşte detaylar...

Bir Tür Aşerme Hali

Diyetteyken sürekli yemek düşünmek, canınızın yasak olan besinleri çekmesi bir tür aşerme hali olarak nitelendirilebilr. Karnınız aç değildir ama belli yiyeceklere karşı aşırı zafiyet gösterirsiniz. Hatta o yiyeceği yemeden kendinizi doymuş hissetmezsiniz.

Fizyolojik Nedenler

Söz konusu yiyecek isteklerinden beynimizin belli bazı bölümleri sorumludur ve bu bölümler de hafıza, zevk alma ve ödülden sorumlu bölümlerdir. Leptin ve serotonin gibi hormonlarda yaşanan dengesizlikler belli yiyeceklere arzu duyma şeklinde ortaya çıkabilir.

Yoksun Olduğumuz Besinleri Özleriz

Diyet öncesinde belli şeyleri yedikten sonra vücudumuza endorfin salınmışsa ve biz de farkında bile varmadan bunun bağımlısı olmuşsak endorfini salgılatan o gıdayı arzulamaya başlamış olabiliriz. Bazılarımız hamile kadınlar gibi hormonal değişiklikler yaşadığımız için, bazılarımız da vücudumuzda eksilen mineraller sebebiyle belli yiyecekleri özleriz. Kısaca vücudumuz bazı besinleri özler çünkü bu besinierden yoksundur. Yoksun olduğumuz besinleri özleme ve bu besinlere karşı istek duymamızın nedeni vücuttaki eksikliklerinden kaynaklanabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal