Dilimlenmiş Meyvelerin Kararmaması İçin Bunları Yapabilirsiniz

Hemen tüketemediğiniz dilimlenmiş elma, muz ve armut gibi meyvelerin rengi kısa bir süre sonra kahverengiye dönmeye başlar. Peki, dilimlenmiş meyvelerin kararmaması için ne yapılması gerekir? Detaylar haberimizde…

Dilimlenmiş Meyvelerin Kararmaması İçin Bunları Yapabilirsiniz

Dilimlenmiş meyveleri daha sonra tüketmek istediğimizde karardığını görürüz. Böyle olduğunda ise tüm cazibesini kaybeder. Bu tür dilimlenmiş meyvelerin renginin değişmemesini, henüz yeni kesilmişler gibi kalmasını istiyorsanız, sizin için hazırladığımız pratik bilgiler işinize yarayacaktır…

DİLİMLENMİŞ MEYVELER NASIL SAKLANIR?

Meyvelerinizin kesildikten uzun süre sonra bile hala yeni kesilmişler gibi kalmalarını sağlamak istiyorsanız, sadece iki malzemeye daha ihtiyacınız olacak: Limon suyu ve bal! Bir yemek kaşığı balı bir yemek kaşığı su ile karıştırın ve birkaç damla da limon suyu ekleyin. Daha sonra kesilmiş meyvelerinizin üzerine serpiştirin. Bu karışım meyvelerinizin taze kalmasını ve rengini korumasının yanı sıra lezzet de katacaktır. Baldaki amino asitlerle birlikte, limon suyundaki asitlik ve C vitamini kombinasyonu, kararma işlemini yavaşlatır ve meyvenin bütünüyle renginin değişmesini önler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri