Cilt Lekeleri İçin Maske Tarifi

Yüzünüzde sivilce, akne ve güneş lekeleri gibi bazı sorunlardan kaynaklanan lekeler varsa, evde hazırlayacağınız maske ile bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

25.02.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-11:40) Cilt Lekeleri İçin Maske Tarifi

Yüzünüzde sivilce, akne ve güneş lekeleri gibi bazı sorunlardan kaynaklanan lekeler varsa, evde hazırlayacağınız maske ile bu lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte detaylar...

Tamamen iyileşmeyen sivilceler, güneş koruyucu kullanmamak ya da yanlış ürün tercihi cildimizde lekelerin kalmasına yol açabilir. Cilt lekelerini giderici olarak satılan birçok ürün var ancak siz doğal yöntemler arıyorsanız, vereceğimiz tarif tam size göre. Herkesin mutfağında bulunan malzemelerle hazırlayacağınız bu maske, sadece 5 dakikada hazırlanıyor.

CİLT LEKELERİ İÇİN MASKE TARİFİ

Malzemeler:

- 1-2 yemek kaşığı organik bal

- 1 çay kaşığı toz tarçın

- 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Tüm malzemeleri cam bir kasede, tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımı temiz cildinize, özellikle lekelerin üzerine uygulayın. Maskeyi uygularken ellerinizin de temiz olmasına dikkat edin. 30 dakika bekleyin ve ılık su ile temizleyin.

En etkili sonucu almak istiyorsanız, her akşam uygulayın. Bu maskeyi iltihaplı bir cildi olanlara tavsiye etmiyoruz. Öte yandan bir uzman onayı almayı ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatırız.

Maskenin Faydaları

Bal, anti-mikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu için cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Koyu bölgeleri aydınlatan doğal nemlendirici ve ağartıcı bir bileşendir. Toz tarçın ciltte kan dolşaımını ve kolajen üretimini artırır. Limon suyu ise cilt aydınlatmayı ve ağartmayı sağlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal