Aloe Vera ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Mısır kraliçelerinin, Yunan ve Romalı hekimlerin sağlık ve güzellik için faydalandıkları Aloe vera bitkisi, tam bir şifa kaynağı. Günümüzde de birçok sağlık sorununda faydalanılan Aloe vera tıbbi bitkilerden biridir. Peki Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?

25.02.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-10:56) Aloe Vera ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Mısır kraliçelerinin, Yunan ve Romalı hekimlerin sağlık ve güzellik için faydalandıkları Aloe vera bitkisi, tam bir şifa kaynağı. Günümüzde de birçok sağlık sorununda faydalanılan Aloe vera tıbbi bitkilerden biridir. Peki  Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır? İşte detaylar...

ALOE VERAYLA CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Aloe vera jelinin deriyi nemlendirdiği, güneş yanığı ve cilt kızarıklıklarını giderdiği, derinin esnekliğini ve tazeliğini koruduğu, akne, sedef ve egzamayı kontrol altına aldığı kanıtlanmıştır. Bir tane Aloe vera yaprağı kopararak içindeki jeli bir kaşık bal ve beş damla lavanta yağı ile karıştırıp, cildinize masaj yaparak uygulayın. Bu sayede cildin yenilendiği, canlandığı fark edeceksiniz. Ayrıca Böcek ısırıklarından kaynaklanan kaşıntıya da aloe vera jelini doğrudan sürerek cildi yatıştırabilirsiniz.

ALOE VERALI SAÇ BAKIM MASKESİ

Aloe vera özünün saçlara canlılık ve parlaklık verdiği, saçlardaki kepek problemlerini giderdiği ve saç dökülmelerinin önüne geçtiği bilinmektedir. Saç bakım maskesi hazırlamak için evinizde yetiştirdiğiniz Aloe vera bitkisinden bir yaprak kopararak içindeki jeli bir kaşık badem yağı ile karıştırın. Karışımı saçlarınıza uygulayın. Düzenli olarak kullanıldığında saçlı deri ve saçlarınıza etkileri belirgin bir şekilde görülecektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal