Cildin Kaybettiği Nem Nasıl Geri Sağlanır?

Yaz biterken, yeterince bakım yapamadığımız cildimize sonbaharın gelmesiyle, hakettiği nemi geri kazandırmanın tam zamanı. Nemli bir cilt için yapmanız gerekenleri sizin için derledik.

13.09.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-10:12)

Cilt problemlerinin esas nedeni temelde yeterince nemli olmamasından kaynaklanıyor. Peki cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gelin birlikte bakalım.

Cildin İhtiyacı Olan Nemi Sağlamak İçin Tüyolar!

Bol su için: Bol su içmek, cildi içeriden nemlendirdiği için oldukça önemli. Sağlık bakımından bir engel yoksa günde 2 litre su içilmesinde yarar var. Fakat çay ve kahve yerine su içmek gerekir. Çünkü çay, kahve gibi şeyler idrar yaptırıcı etkiye sahiptir, olan suyun da kaybına sebep olurlar.

Nemlendirici krem kullanın: Soğuk havalarda cildiniz kurur, doğru kullanılan bir nemlendirici cildi bu gibi etkilerden korur.

Güneş koruyucu her mevsim kullanın: Lekelerden ve yaşlanma etkilerinden korunmak için güneş koruyucuları yalnızca yazın değil kışın da sürülmeli. 

Cildinizi sık sık temizleyin: Yağlanma, akne ve mikrop üremesine nedne olur. Bu sebeple yağlı cilt sık yıkanmalıdır. Sabun antiseptik ve doğal olanlardan tercih edilmelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal