Japon Kadınları Neden Bu Kadar Beyaz? Pürüzsüz Cilde Sahip Japonların Cilt Bakımı Rutini

Şüphesiz Japon kadınlarının ciltlerini hepimiz kusursuz buluyoruz. Gerek ten renkleri gerekse pürüzsüz ciltleri dikkatimizi ekmiştir. Peki Japon kadınlarının cilt bakım rutinleri nedir? Cilt bakımında hangi ürün vazgeçilmezleri? İşte merak edilenleri sizin için derledik.

05.07.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-09:10)

Pirinç suyunun mucizesinden yararlanan Japonlar, bembeyaz tenlerinin en güzel ve doğal ürünü olarak onu görüyorlar. İşte pirinç suyu ile evde yapabileceğiniz çok kolay bakım yöntemleri.

PİRİNÇ SUYU YÖNTEMİ:

Malzemeler: 1 su bardağı su, bir avuç pirinç

Yapılışı: 1 su bardağı suyun içine bir avuç pirinç atın ve en az 20 dakika bekletin. Sonrasında suyu süzüp pirinçleri ayırın ve elde ettiğiniz suyu tonik olarak kullanmaya başlayın. Bu uygulamayı haftada 1 veya 2 defa yapabilirsiniz. Düzenli uyguladığınızda cildinizin yumuşacık bir hal aldığını fark edeceksiniz. 

PİRİNÇ UNU MASKESİ YÖNTEMİ: 

Malzemeler: 3 yemek kaşığı pirinç unu, bir miktar süt, bir miktar bal (isteğe bağlı)

Yapılışı: Bir karıştırma kabının içine pirinç ununu aktarın. Sonrasında üzerine azar azar süt ilave ederek macun kıvamına gelmesini sağlayın. Eğer cildiniz kuruysa bu aşamada karışıma bir tatlı kaşığı kadar da bal ekleyebilrisiniz. Cildinizde 20 ile 30 dakika kadar bekletin, ardından ılık suyla durulayın.

PİRİNÇ UNU PEELİNG'İ MASKESİ YÖNTEMİ: 

Malzemeler: 1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Yapılışı: Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında güzelce karıştırın. 

Kullanımı: Cildinizi temizledikten sonra uygulamak istediğiniz bölgeye parmaklarınızla hafifçe ovarak yedirin. Bu uygulamayı 15 günde 1 vücudunuza da yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal