Cevizli Ekmek Tarifi

Evde ekmek yapmak isteyenlere cevizin muhteşem tadını ekleyebileceğiniz bir tarif derledik. İşte, cevizli ekmek tarifi...

Cevizli Ekmek Tarifi

Cevizli Ekmek Tarifi

Cevizin kıtır tadı ekmeğin yumuşak tadı ile buluşuyor. Çay saatlerinde çayın bile yanına yakışıyor. Üstüne sadece tereyağı sürerek bile tüketebilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı kepekli un
2 su bardağı tam buğday unu
1 paket kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1+1/4¼ su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3/4¾su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

NASIL YAPILIR?

Unlar, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın. Ceviz dışında kalan malzemeyi katıp yoğurun. Üstünü nemli bir örtüyle örtüp bir saat bekletin. Mayalanan hamura cevizleri katıp yeniden yoğurun. Elinizle biçim verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. Üstünü nemli bir bezle kapatarak bir saat daha bekletin. Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarıncaya dek pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri