Instagram'da Neden Fotoğraf Paylaşıyoruz?

Sosyal medyada sıklıkla yapılan eylem fotoğraf paylaşmak. Peki, neden fotoğraf paylaşmaktan vazgeçmiyor hatta arttırarak devam ediyoruz?

06.09.2019-15:28 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-15:26) Instagram'da Neden Fotoğraf Paylaşıyoruz?

Sosyal medya özellikle Instagram bağımlılık yaratan bir mecra. Asıl bağımlılık ise fotoğraf paylaşmak. Peki, neden fotoğraf paylaşmaya bu kadar bağımlıyız?

SOSYAL MEDYADA FOTOĞRAF PAYLAŞMANIN SEBEBİ

Sosyal medya kullanmak, beynimizdeki haz mekanizmalarını uyarıyor. Instagram benzeri sosyal medya uygulamaları, beynin ödül merkezi olarak isimlendirilen "nucleus accumbens" adlı bölgenin tetiklenmesine neden oluyor. Bu alan aynı zamanda yemek yemek, içmek ve cinsel birliktelik esnasında da uyarılan alan. Kısacası her bir beğeni, yemekten alınan bir lokmanın oluşturduğuna benzer bir etki oluşturuyor.

Ayrıca bir başka sebep olarak bir kişi kendisinin zeki, yakışıklı vb. pozitif sıfatları tanımlayabilmesi için çevresindeki kişilerden onay alma gereği hisseder. Aynada güzel olduğunu düşünse bile yeterince inanmaz. Ya da dünyadaki bütün kitapları okusa da kendini kültürlü hissetmez. Bu onaylanma gereğinin sebebiyse insanın kendinden devamlı olarak şüphe etmesidir. Sosyal medya da bu şüpheleri bitirmek ve onay almak için, kendimizi inandırmak için kullanılan bir alan. Üstelik insanlara daha akıllı, güzel ya da yakışıklı hatta sevilebilir biri olduğunuz mesajını verirken onlardan aldığınız dönütlerle kendimizi besleriz. Karşılıklı olarak bitmeyen süreçtir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal