18 Eylül 2019
  • Istanbul 30.56°
  • Ankara 30°
  • Izmir 30°
İmsak 05:14
Güneş 06:40
Öğle 13:04
İkindi 16:32
Akşam 19:17
Yatsı 20:38
BIST102.020
Dolar5,6699
Euro6,2765
Altın275,09

Et Nasıl Kurutulur?

Kurban Bayramı sonrası dolapta duran etleri hem lezzetli bir şekilde yemek hem de atıştırmalık gibi taşımak için kurutulmuş et tarifine bakmalısınız.

Et Nasıl Kurutulur?

Et Nasıl Kurutulur?

Kurutulmuş et özel restoranlarda yer alan ve oldukça tercih edilen bir mezedir. Üstelik 1 hafta içinde siz de evde yapabilirsiniz.

KURUTULMUŞ ET NASIL YAPILIR?

1 kg bonfile etimizi ilk olarak yağ ve sinirlerinden bıçak desteğiyle temizliyoruz. Temizlerken etin parçalanıp dağılmamasına tüm bir et parçası şeklinde kalmasına dikkat ediyoruz. Temizlediğimiz etimizin dışını tuzladıktan ve bir ince bir bezle sardıktan sonra +4 derecede bir dolaba kaldırıyoruz. Etimizin suyunu çıkarması için ortalama 20 kg'lık hijyenik bir ağırlığı etimizin üstüne alarak etimizi bastırıyoruz, 24 saat dinlendiriyoruz.

100 gr karabiber, 100 gr taze çekilmiş kişniş, 50 gr tuz, 30 gr kimyondan bir baharat karışımı yapıyoruz. 24 saat bastırılan etimizi dolaptan alıyoruz. Hazırladığımız baharat karışımıyla etin hepsini boşluk kalmayacak biçimde örtüyoruz. Örtüğümüz eti streç filme alıp etle hava temas etmeyecek biçimde etimizi sıkıca streçle 10-15 tur sarıyoruz. Etimizi yeniden +4 derece dolaba koylup 24 saat dinlendiriyoruz. Bu işlemi de bitirdikten sonra etimizi örttüğümüz streçten çıkarıyoruz, tül yada tülbent gibi ince hava geçirgenliği yüksek bir bezle etimizi bir tür sararak rüzgar alan ve hava sıcaklığı yüksek olan bir yere alarak kurumaya bırakıyoruz. Etimizi ara ara test ediyoruz. ilk 30 saatte kuruma olmazsa fırınımızı 50 dereceye getirip etimizi 2 saat fırında kurutup yeniden doğal kuruma yerine alıyoruz. Hava sıcaklığı ve nem oranına ilişkin olarak ortalama 7 ila 10 gün arasında etimiz oldukça kurumuş olacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri