Bu Gerçekler Sizi Çok Şaşırtacak

Söz konusu cilt bakımı olduğunda bilgi denizinde yüzebiliriz. Ancak cildiğimiz hakkında o kadar az şey biliyoruz ki... Bunları duyunca çok şaşıracaksınız. İşte cilt hakkında daha önce hiç duymadığınız şaşırtıcı bilgiler...

06.05.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-10:53) Bu Gerçekler Sizi Çok Şaşırtacak

Akne oluşumu, lekeler, yaşlanma belirtileri, göz altı torbaları… Bunlar kadınların korkulu rüyasıdır. Ancak cilt hakkında detaylı bilgiye sahip olunsa belki böyle problemlerle karşılaşılmayacak. Sizin için cilt hakkında daha önce hiç duymadığınız şaşırtıcı 10 bilgili bir araya getirdik. İşte detaylar…

YAŞLANMA 20 YAŞINDA BAŞLIYOR

Yaşlanmayı 40 ya da 50'li yaşlar ile ilişkilendirmek sık düşülen bir yanlıştır. Aslında yaş 25'e ulaştığında kollajen seviyeleri yavaşça azalmaya başlar. Bu durum, cildin sarkmasına ve ince çizgilerin görülmesine yol açar. C Vitamini gibi antioksidanlar genç, sağlıklı görünen cildin korunmasına yardımcı olur.

UYKU VE KIRIŞIKLIK İLİŞKİSİ

Uyku, vücudun onarılmasına ve yeniden yapılandırılmasına yardımcı olur. Bununla yanı sıra, yan ya da karnınızın üstüne yatarak uyursanız, yüzünüze kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilecek baskıyı fark etmeden de olsa uygularsınız.

CİLT 3 KATMANLIDIR

Cilt üç katmandan oluşur. Bunlar; epidermis, dermis ve hipodermis. Bu katmanlar cilt sıcaklığı düzenlemeye yardımcı olur. Cildiniz kan dolaşımıyla sıcaklığın düzenlenmesini sağlar. Kan damarlarınız cildi genişlettiği için ısı kaybına izin verir, damarlar daraldığında ısıyı korumaya yardımcı olur.

CİLTTE OLUŞAN KOYU LEKELER

20'li yaşlardan başlayarak geniş spektrumlu SPF 15 veya üstü güneş kremi kullanmak çok önemlidir. Güneş lekeleri cildinizde hızlı bir şekilde ortaya çıkabilir ve fazla güneşe maruz kalındığında ise artmaya başlar.

HER DAKİKA BİNLERCE CİLT HÜCRESİ DÖKERİZ

Dakikada 30.000 ila 40.000 arasında cilt hücresi dökeriz. Cildin kalınlık seviyesi değişir. Göz kapakları en ince cilde sahipken, ayakların tabanı ve avuç içleri yapı olarak en kalın cilde sahiptir.

CİLT TİPİNİZ DEĞİŞEBİLİR

Cilt tipiniz aynı olsa dahi, hayatınız boyunca hormonal dengesizlik, iklim değişikliği ve yaş gibi faktörler cildinizin bir türden diğerine geçmesine sebep olabilir.

ÇEVRESEL FAKTÖRLER GENETİK FAKTÖRLERDEN DAHA ETKİLİ

Güneşe maruz kalmak erken yaşlanmanın yaklaşık %90'ını oluşturabilir. Aynı zamanda hava kirliliği, sigara içmek gibi diğer faktörler de cildin yaşlanma hızını etkileyebilir. Yani çevresel faktörler, cilt yaşlanmasında; genetik faktörlerden daha etkilidir.

VÜCUDUNUZDAKİ EN BÜYÜK ORGANDIR

Cildiniz 22 metrekarelik bir alanda yer alıyor, bu da onu en büyük ikinci organınız olan karaciğerden daha büyük bir organ olduğu anlamına geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal