Bamya Kızartması Nasıl Yapılır? Bamya Kızartması Tarifi

Kızartma sevenler ve bamyadan vazgeçmeyenler için bamya kızartması yapmanın inceliklerini bir araya getirdik! Egenin sağlıklı besini bamyayı sevenler için bir başka alternatif olan bamya kızartması tarifini sevdikleriniz için denemek isteyeceksiniz.

01.07.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-11:28)

Bamya sevenler için enfes lezzetlerden biri olan bamya kızartması tarifini sizler için derledik. İşte bamya kızartmasının malzemeleri ve yapılışı.

BAMYA KIZARTMASI TARİFİ  

Malzemeler; 20 adet bamya (iri ve uzun bamya seçin), 1 su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu (arzuya göre mısır unu), 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir), 1 litre ayçiçek yağı (kızartmak için), 1,5 litre su, 1 çay kaşığı tuz.

Yapılış aşaması; Bamyaların saplarını dikkatli bir şekilde ayıklayın ve tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkarıp sonra soğuk veya buzlu suya koyun. 2 dakika bekletip sonra süzün. Havlu kağıt veya temiz bir bez yardımıyla bamyaların suyunu güzelce alın. Farklı kaselere un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun. Sırasıyla bamyaları önce una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda 25 saniye kızartın ve yağını almak için tabağın üzerine kağıt peçete serdikten sonra tercihe göre üzerine yoğurt ilave edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal